Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yazar Akbaba, Mehmet Akif Ersoy´u anlattı

Yazar Akbaba, Mehmet Akif Ersoy´u anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ?Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek? konulu program Avlu Konferans Salonu´nda düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ?Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek? konulu program Avlu Konferans Salonu´nda düzenlendi.
Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı, Yazar-Eğitimci Fatih Akbaba´nın anlatımı ile gerçekleşen programa ilgi büyüktü.
Duygu dolu anların yaşandığı programda Fatih Akbaba İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un hayatını ve bilinmeyen yönlerini anlattı.
Program esnasında Balıkesirli annelere ve babalara seslenen Akbaba , ´Akif gibi bir çocuğunuz olmasını ister misiniz?´ diye sordu. ´Evet´ yanıtını alan Akbaba ?Eğer onun gibi evladınız olmasını isterseniz öncelikle sizlerin de Akif´in annesi ve babası gibi olmanız gerekir? dedi.
Fatih Akbaba Mehmet Akif´i şöyle anlattı: ?Mehmet Akif Ersoy 63 yaşında vefat etti. Kur´anlarla ölüme giden bu adam, sana istiklal marşı hediye etmiş, Zağnos Paşa Camiinde Kuva-yi Milliye hareketi için Balıkesirlilere hitap etmiş. Mehmet Akif Ersoy şiirinin adını taşıyan İstiklal Caddesinde ve son 11 yılını yaşadığı Mısır Apartmanında 27 Aralık saat 19.45´de vefat ettiği bina 2000´li yıllara kadar gece kulübü olarak kullanılmış. Şu anda o ev hala ofis. Sorsanız o adam Türkiye´yi çok seviyor ama isim vermeyeceğim. Mehmet Akif´i sevmeyen, bu milleti sevemez. Mehmet Akif ile anlaşamayan bu milletle anlaşamaz. Mehmet Akif Ersoy 1936 yılında vefat etti. O yıldan 2011 yılına kadar bu ülkede herkese bir yıl verdiler, bu ülkede Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir adam çıktı ve ?Bu sene Mehmet Akif Ersoy Yılı Olacak? dedi, seversiniz sevmezsiniz kendisine diyorum ki helal olsun sana Recep Tayyip Erdoğan. Mehmet Akif Ersoy´un vefat ettiği gün İstanbul Beyazıt´da tabutun başında 4 kişi vardı. Caminin karşısında çay ocağı ve lokanta vardı, burada oturan gençler cenazenin kime ait olduğunu sorarlar ve Üstad Akif´in olduğunu öğrenirler. İstiklal marşını hediye eden, iki dönem milletvekili olan, Kuva-yi Milliye milletini organize eden Mehmet Akif´in tabutunda Türk bayrağı yoktu. 28 Aralık´ta Mehmet Akif Ersoy üşüdü. O günün İstanbul´un gençleri Akif´i yalnız bırakmadı ve ayağa kalktı. Lokanta sahibi Türk bayrağını tabuta sardı, akın akın gençler cenazeye geldi. Akif´i unutturmak isteyenlere inat onu konuşuyoruz, onu çok seviyoruz. Cenaze arabası yoktu, camii ile mezarlık arası 8 kilometrelik yolu gençler Akif´in tabutunu sırtlayıp mezarlığa götürdüler. O dönem kalabalık içerisinden 11 genç Akif´in mezarının yanına alındı, Akif´i son yolcuğuna uğurladılar ve o esnada gençler İstiklal Marşının kıtasını okudukları için gözaltına alındılar. O gençler ?Biz Türkiye Cumhuriyetinin resmi marşını okuduk ve bu marşın şairinin mezarının başında okuduk. Ne zaman bu marş resmi olmaktan çıkar o zaman okumayız. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, Türk bayrağı dalgalandıkça bu marş Türkiye´de okunmaya devam edecektir? dediler. Mehmet Akif´e sahip çıkan bir gençlik vardı. Şimdi Mehmet Akif ile anlaşabilmişmiyiz.?
Fatih Akbaba program sonunda ?Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek? isimli kitabını imzaladı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli