Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yaz aylarında Ocaklar denizinden 300 römork yosun toplandı

Yaz aylarında Ocaklar denizinden 300 römork yosun toplandı

Ocaklar Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği, üyelerini çeşitli konularda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde, Bilgiçler Kahvehanesi´nde gerçekleşen toplantıya, derneğin 52 üyesinden küçük bir grup katıldı.
Toplantı, 2014 yılında kurulan derneğin başkanı Tahsin Tank´ın konuşmasıyla başladı. Tank, daha sonra sözü, yaz ayları öncesi ve yaz aylarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmek üzere yönetim kurulu üyesi Dr. Kadir Dadan´a bıraktı. Dadan, Ocaklar´da hizmet veren turizm işletmelerinin yaklaşık % 80´inden topladıkları yaklaşık 75 bin lirayla Ocaklar sahili ve denizinin yosun temizliğini gerçekleştirdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Ocaklar denizinde lodos estiğinde çok fazla yosun bulunuyor. Bu yosunlar hem koku yaratıyor, hem de vatandaşların denize rahatça girmelerini engelliyor. Bu yosunların tırmıkla temizlenmesi olanaksız. Bu nedenle oluşturduğumuz denizden yosun toplama ağıyla 300´e yakın römork yosun topladık. Bu uygulamayı önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinde de sürdürmek istiyoruz. Bu çalışmalarımız, yaz aylarında Ocaklar´a gelenleri de çok memnun etti.

Dr. Kadir Dadan, Erdek sahillerinin Erdek Belediyesi´nin tapulu malı olduğunu, ancak Ocaklar Mahallesi sahilinin ise Milli Emlak´a ait bulunduğunu vurgularken, şöyle konuştu:
?Bu nedenle Erdek Belediyesi, bizim sahillerimizde hiçbir temizlik çalışması yapamıyor. Milli Emlak da, sahilden para kazandığı halde makineleri ve ekipmanları bulunmadığından sahilimize hizmet veremiyor. Bu nedenle bu işi, dernek olarak biz karşılıyoruz. Bu arada, sahil dolgu alanımızda bulunan çay bahçelerimizin yıktırılması tehlikesi var. Bunu önlemek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bir heyetle giderek görüşme yapmalıyız.?
Tahsin Tank´ın başkanlığındaki Ocaklar Derneği´nin yönetim kurulunda Dr. Kadir Dadan, Bülent Ergün ve Gözde Yaşar görev yapıyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli