Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yatırımlarda öncelik Marmaraya

Yatırımlarda öncelik Marmaraya

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilk meclis toplantısını Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilk meclis toplantısını Çarşamba günü gerçekleştirdi.
İhtisas komisyonlarına üye seçiminin yapıldığı ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında 2014 yılının 8,5 aylık bütçesi 1 milyar 400 milyon lira olarak belirlendi.
Bu devasa bütçeyle 20 ilçeye hizmet yapacak Büyükşehir Belediyesi, başta ulaşım, altyapı, su-kanalizasyon gibi önemli hizmetleri gerçekleştirecek.  Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlere hangi ilçelerden başlayacağı merak konusu olurken, uzun yıllardır mahrumiyet bölgesi olarak bilinen ve kendine has sorunlarıyla öne çıkan Marmara Adası, büyükşehrin hizmetlerini öncelikli bekleyen ilçe olarak dikkat çekiyor.
Başta ulaşım sıkıntısı olmak üzere devlet dairelerinde yeterli memurların olmaması Marmara`nın en dikkat çeken sorunu olarak öne çıkarken, sağlık alanında ilçeye dört doktorun hizmet verdiği bu doktorların ikisinin aile hekimi ikisinin de pratisyen hekim olmasından dolayı ani ağır yaralanma ve ciddi vakalarda ilçe halkının sağlığının Allah`a emanet görüşü savunuluyor.
Bu durumun ortaya çıkmasında en büyük sıkıntının ise memurların Marmara Adası`nda yaşamak istememesi ve ilçede kısa sürede tayin yaptırması geliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur`un seçimin dönemindeki vaatleri arasında Marmara Adası`na deniz otobüsü sözü vermesi ilçenin sorunlarını önemli ölçüde gidermesi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu