Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Yat törenle denize indirildi

Yat törenle denize indirildi

Türk bandıralı en büyük yat Tatlısuda denize indirildi İlçemize bağlı Tatlısu Köyünde faaliyet gösteren AE Gemi ve Tersanecilik Tesislerinde görevli Türk mühendislerince inşa edilen Türkiyenin en büyük yatı, denize indirildi.

Türk bandıralı en büyük yat Tatlısu`da denize indirildi
İlçemize bağlı Tatlısu Köyü`nde faaliyet gösteren AE Gemi ve Tersanecilik Tesisleri`nde görevli Türk mühendislerince inşa edilen Türkiye`nin en büyük yatı, denize indirildi.
Tatlısu köyündeki tersanede yapımına 2007 yılında başlanan Türk bandıralı en büyük yatı tamamlandı. Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan yatın denize indirilmesiyle ilgili düzenlenen törene CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da katıldı.
Tatlısu Köyü sınırları içinde yer alan Kalınburun mevkiinde AE Gemi ve Tersanecilik tarafından inşa edilen yatın inşası, 1983 yılından bu yana sürüyordu. Üç katı bulunan yat, dört güverte, helikopter pisti ve üç adet VIP kamaraya sahip. Dünyadaki satış fiyatı 40 milyon Euro olan yatın uzunluğu 58, genişliği ise 10 metre. Rina Clss`lı, 20 deniz mili hıza sahip bulunan bu yat, Güney Marmara`daki tersanelerde ilk kez yapıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli