Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yaşlı ve bakıma evde hizmet

Yaşlı ve bakıma evde hizmet

Dursunbey Belediyesi'nin yeni yönetimi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde önemli bir projeyi hayata geçirildi.

Dursunbey Belediyesi'nin yeni yönetimi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde önemli bir projeyi hayata geçirildi.
İlçede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde temizlik hizmeti verilmeye başlandı.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın, sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların da derdine derman olmak için başlattığı çalışmalar ilçede ilgiyle izleniyor.
Seçim öncesi Sosyal Devlet'in sosyal bir Belediyesi olarak çalışacak, fakirimize, garibimize, hasta, engelli kardeşlerimize ötekileştirmeden, ayrım gözetmeden sahip çıkacağız” sözü veren Başkan Bahçavan, göreve geldiği ilk günlerde uygulama için talimatını verdiği sosyal projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Dursunbey Belediyesi bünyesinde oluşturulan Sosyal Hizmetler Birimi, ilçede yaşayan yaşlı, mağdur ve kendi işlerini göremez durumdaki vatandaşlara yönelik düzenli ev temizliği başlattı.
Yaşlı, mağdur ve bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatan Dursunbey Belediyesi, tespit edilen  vatandaşların  yanı sıra işlerini göremez durumda olan vatandaşların da isteğini geri çevirmiyor. Belediyenin oluşturduğu ekip tarafından evleri temizlenen vatandaşlar, sağlıklı bir ortama kavuşmanın keyfini yaşıyor. Bu sayede yaşlı, mağdur ve bakıma  muhtaç vatandaşların  kendi başlarına yapamadıkları ev işlerini yapılarak bir nebze olsun rahatlamaları sağlanıyor. Ayrıca bu evlerde su patlağı, sıva, badana, kırık camlar gibi tadilat gerektiren yerleri de elden geçiren ekipler, baca temizliğine kadar birçok işi ele alıyor.
Bahçavan, "Sosyal devletin sosyal bir belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu projede, toplumumuzun temel taşlarından olan yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir nebze olsun destek olmak istedik. Oluşturduğumuz Sosyal Hizmetler Birimi ile Belediyemiz tarafından her ay yaşlı vatandaşlarımızın, engelli kardeşlerimizin ve ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızın evlerinde düzenli olarak ev temizliği yapılmaya başlandı. İlçemizde yaşayan her bireyin, yaşlandığı ve bakıma muhtaç olduğu dönemlerde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakkı vardır. Ailelerinden, çocuklarından ya da hayatta yalnız kaldığı için bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet, imkânımız ölçüsünde belediyemiz tarafından verilmeye başlanmıştır. Sosyal belediye olmanın gereksinimi de budur. Ayrıca verdiğimiz talimatlar ile mevcut elemanlarımız ile temizlik yapılan evlerde ki vatandaşlarımızın eşyalarını da yıkayıp ütüleyip teslim edeceğiz. Allah bizi utandırmadan inşallah görevlerimizden başarı ile çıkmamızı nasip eder" dedi.
Başkan Bahçavan, ayrıca vatandaşların direk olarak kendisine ulaşabilecekleri cep telefonu numarasını da kamuoyu ile paylaşıp, çekinmeden arayabilirler” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli