Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yaşamını yitiren maden işçisine devlet eli uzandı

Yaşamını yitiren maden işçisine devlet eli uzandı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Manisa İli Soma İlçesinde meydana gelen maden kazasında vefat eden Yunus Güçlünün Savaştepe İlçesi Sıtmapınar Köyünde ikamet eden ailesine sahip çıktı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Manisa İli Soma İlçesinde meydana gelen maden kazasında vefat eden Yunus Güçlü`nün Savaştepe İlçesi Sıtmapınar Köyünde ikamet eden ailesine sahip çıktı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın talimatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım, İl Müdür Yardımcısı ve Sosyal Çalışmacı Sevgi Kesen ile birlikte taziye ziyaretinde bulunuldu. 
Ziyarette, Yunus Güçlü`nün evli ve 6 çocuklu olduğu, bir aydır madende çalıştığı, ailenin vefat eden babanın çalışması ile geçimini sürdürdüğü, babanın vefat etmesi sonrasında kalabalık bir aile olan ailenin ekonomik yoksunluğa sürüklendiği belirlendi. 
Güçlü, ailesinin iki çocuğunun köyden ilçeye servis olmaması nedeniyle eğitimlerine devam edemediğini tespit eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çocukların eğitimlerini devam ettirebilmeleri için sosyal ve ekonomik destekte bulunulmasına ilişkin işlemlere başlandı.
Taziye evinde, aileye psikolojik destekte bulunulurken, ilerleyen süreçte çocukların ve ailenin durumlarının uzmanlar tarafından takip edilmesine devam edileceği vurgulandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin kendilerini ziyarete etmesinden oldukça memnun olduğu görülen aile, "Allah, devletimize zeval vermesin, en zor günümüzde devletimiz bize sahip çıkıyor, bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmayan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`a ve İl Müdürü Halil Ömer Yalım`a teşekkür ederiz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı