Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yasa dışı içki imalathanesine baskın

Yasa dışı içki imalathanesine baskın

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘Kamu Sağlığına Karşı İşlenen Suçlar' basına aktarıldı.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘Kamu Sağlığına Karşı İşlenen Suçlar' basına aktarıldı.
Kaçak içki imalathanesi basıldı
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 9 Temmuz tarihinde Balıkesir Karesi İlçesi Paşaalanı Mahallesinde bulunan ikametinde merdiven altı olarak tabir edilen imalathanede yasadışı içki üretimi yaptığı tespit edilen şüpheliye yönelik çalışma başlattı.
Ardından başlatılan operasyonda, yasadışı içki üretimi yaptığı tespit edilen 1949 doğumlu F.Ş. isimli şüpheli yakalanırken, hakkında TCK.185 ve 4733 Sayılı Kanunun 8-1 md. uyarınca yasal işlem başlatıldı.
Baskında, içki yapımında kullanılan alet ve aparatlar, 3 varil ve 1 bidon içerisinde toplam 390 kg hammadde, 18 adet boş vaziyette cam şarap şişesi, 14 adet değişik ebatlarda pet şişe içerisinde toplam 14 Litre işlenmiş içime hazır rakı, pet şişe ve bidon içerisinde 22 kg şarap olduğu değerlendirilen içki ele geçirildi.
Gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Ayrıca Balıkesir İl Merkezi ve bağlı ilçelerde son aylarda yapılan çalışmalarda 59.179 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı. 73 şüpheli şahıs hakkında yasal işlemler yapılırken, 4 şüpheli tutuklandı.
Balıkesir Valiliği'nce, halkımızın Emniyet birimlerine ilettiği şikayet ve ihbarların en ince ayrıntısına kadar titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırıldığı bildirildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli