Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yarıyıl tatili dün başladı

Yarıyıl tatili dün başladı

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim- öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi.

 Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim­-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi. Dün düzenlenen karne töreni, Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu ve Halitpaşa İlkokulu ve 18 Eylül Ortaokulu´nda gerçekleştirildi.

 Törene, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal ve İlçe Milli Eğitimi Müdür Vekili Erbil Camgöz, şube müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Karneleri dağıtan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, öğrencilerle sohbet ederken tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Camgöz, yarıyıl tatiliyle ilgili olarak bir de mesaj paylaştı. Müdür Camgöz, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

 ?Özverili çalışmalarla sürdürülen bir eğitim-öğretim yarıyılının daha sonuna geldik. Öğrencilerimizin, anne ve babaların heyecanla beklediği karnelerle birlikte yarıyıl tatiline girmiş bulunmaktayız.

Öncelikle öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel anlamda gelişmeleri için özveri ile çalışan tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.  Öğretmenlerimizden, bakanlığımızın talimatı doğrultusunda yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ödev verilmemesi, ancak tatillerini doğru değerlendirmeleri açısından rehberlik yapılması konusunda hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyorum.

Sevgili öğrenciler, bir dönemin daha sonuna gelmenin mutluluğunu ve karne almanın heyecanını yaşadığınızı biliyorum. Geçtiğimiz dönem boyunca doğru adımlar attıysanız muhakkak ki başarınızın tadını çıkarma zamanıdır. Karnenin sizin zekanızı ve kişiliğinizi ölçmediğini sadece dönem boyunca sergilediğiniz performansın bir ölçümü olduğunu unutmayınız. Karne, sizin eksikliklerinizi fark etmenizde bir araçtır. Eğer istediğiniz başarıya ulaşamadığınızı düşünüyorsanız verimli bir tatil dönemi geçirmenizi ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde daha gayretli çalışmanızı tavsiye ederim.

Değerli anne ve babalar, karne, aynı zamanda bizim çocuklarımızla ne kadar ilgilendiğimizin de bir göstergesidir. Karneleri için yapacağımız değerlendirmeler, çocuklarımıza mutluluğu ya da mutsuzluğu yaşatacaktır. Bu yüzden çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özellikle kaçınmalı, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemeliyiz.

Geride bıraktığımız yarı yılı değerlendirerek eksikleri gidermeli, yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanmalıyız. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlılık önemlidir. Bu faktörleri de dikkate alarak faydalı bir tatil dönemi geçirmenizi diliyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimizin de gösterdikleri üstün gayret ve çalışmalarının ödülü olan karne gününü içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmenizi dilerim.?

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Yarıyıl tatili başladı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli