Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yarın sandık başına gidiyoruz

Yarın sandık başına gidiyoruz

"Cumhurbaşkanlığı sistemi"ni getiren 18 maddelik yeni anayasa değişikliğini oylamak için Pazar günü (yarın) tüm Türkiye´de olduğu gibi Erdek´te de sandığa gidiyoruz.

Erdek İlçe Seçim Kurulu´nun açıkladığı rakamlara göre, Erdek genelinde 81 sandıkta toplam 26.126 kişi oy kullanacak.
Bu süreçle ilgili olarak Erdek merkez ve bağlı kırsal mahalle muhtarları tarafından seçmenlere, Seçmen Bilgi Kağıtları´nın dağıtımı tamamlandı.
08.00-17.00 arasında devam edecek oy kullanmanın bitiş saatine gelindiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.
Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "tercih" mührü kullanılacak.
Oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?
Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli