Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yarın Anneler Günü

Yarın Anneler Günü

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Hayatımızın hemen her alanında önemli bir yer tutan annelerimizi bir gün de özel bir şekilde anmak her evladın en büyük isteğidir. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen bu özel günde anne-lerimize verdiğimiz değeri ken-dimize has şekilde gösteririz.
Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün olan Anneler Günü bu yıl 8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk geliyor. Sevgi ve şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz için özel planlar yapar, onlara verdiğimiz değeri küçük de olsa hediyeler ile kutlarız.
Anneler Günü nereden çıktı?
Anneler Günü´nün çıkış hikâyesi şu şekilde olduğu söylenmektedir. Amerikalı bir genç olan Jarvis ?in annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı´nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ? bugünün Anneler Günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul eder misiniz? Diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her Mayıs ayının ikinci Pazar Günü Anneler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye´de Anneler Günü
Türkiye´de Mayıs ayının ikinci Pazar kutladığımız Anneler Günü ilk olarak 1955 yılında kutlanmıştır. Türkiye´de ilk Anneler Günü 5 Mayıs 1995´t?, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 Yılında, yılın annesi Nene Hatun seçilmiştir. Nene Hatun, Erzurum´da 22 Mayıs 1955´te zatürree hastalığından dolayı 98 yaşında vefat ettiği yılda ödülü almıştır.
Türkiye´nin de içinde yer aldığı ve Brezilya, ABD, Ukrayna, Almanya gibi ülkeler Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü´nü kutlar.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yarın Anneler Günü
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli