Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yarım saat içersinde 5 ton çöp çıkardılar

Yarım saat içersinde 5 ton çöp çıkardılar

Balıkesir Bölgesi Su ürünleri Kooperatifler Birliği ve Çakıl Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kenan Çınar, 10 yıllığına kiraladıkları Bandırma Balıkçı Barınağı içinden, denizden yarım saatte 5 ton çöp çıkardıklarını belirtti.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bandırma Balıkçı Barınağı´nı Çakıl Su Ürünleri Kooperatifi adına Tarım Bakanlığı aracılığıyla Milli Emlak ?tan 10 yıllığına kiraladıklarını, bu sezon barınağımız hizmete sokacakları bilgisini verirken şunları söyledi:
?´Burada balıkçılara her türlü hizmet verilecek. Daha yaptırımcı projelerimiz var. Bizim en büyük amacımız balıkçının burada güvenli bir şekilde barınmasıdır. Elektrik- su- kanalizasyon bağlandı, barınak çevresi tel örgüyle çevrildi. Sezona kadar hepsi bitecek. Önce barınma daha sonra toptan ve perakende balık satış yerleri sosyal tesisler yapacağız. ?´
Önce çevre temizliği ile başladıklarına da dikkati çeken Çınar, ?´ Bizi kirleten olarak görüyorlar, balıkçı temizdir. Bu denizde canlı yaşayacak ki biz de yaşayalım. Biz kirleten olarak görünüyoruz ama aslında biz denizi temizleyen tarafındayız, halkımız bunu çok iyi bilmelidir. Biz ilk etapta barınak içini temizlemek için 6 dalgıçla bu işe başladık ve yarım saat içinde 5 tona yakın atık topladılar. Denizden çıkanlar arasına araba lastiğinden, şişelere, pencere çerçevesi, hortum, bidon gibi her türlü çöpe rastladık. Arkadaşlar, denizin içinde kamyonlarca taşınacak atıklar bulunduğunu belirtiyorlar? diye konuştu.

Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli