Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YARDIM MALZEMESİ YÜKLÜ 6 TIR YOLA ÇIKTI

YARDIM MALZEMESİ YÜKLÜ 6 TIR YOLA ÇIKTI

Erdek halkı, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yaraları sarmak için adeta seferber oldu.

Erdek ilçesinde Deprem Yardımı Toplama Alanı olarak belirlenen Erdek Kapalı Spor Salonu’na vatandaşlar tarafından getirilen yardım malzemeleri Osmaniye İli deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Erdek’te de adeta yardım seferberliği başlatıldı. 
Erdek Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar ve gönüllüler büyük destek veriyor. 7’den 70’mişe her yaştan vatandaş Erdek’te Deprem Yardımı Toplama Alanı olarak belirlenen Erdek Kapalı Spor Salonu’na adeta akın ederek getirdikleri yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, eldiven gibi yardım malzemelerini yetkililere teslim etti. Kamu kurum ve görevlileri ile gönüllüler tarafından koordine edilen çalışmalar neticesinde 6 TIR malzeme Osmaniye’de depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Kapalı Spor Salonu’nda sürdürülen yardım organizasyonunu yerinde takip ederek yardım TIR’larını bölgeye yolcu etti. 
Çok büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını söyleyen Kaymakam Atasoy, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi. 
Atasoy, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemizin başı sağ olsun. Türk milleti zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olan ender milletlerden. Bunun örneklerini Erdek'te de görüyoruz. Erdek'te çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği herkes el birliği içerisinde yardım ediyor ve etmeye de devam ediyor. Şu anda 6 TIR'ımızı deprem bölgesine gönderiyoruz. Erdek halkından da Allah razı olsun. Tüm kamu personelimiz ve kolluk birimlerimiz de var gücüyle çalıştı onlara da çok teşekkür ediyorum." 
Yardım kampanyasının devam edeceğine dikkat çeken Kaymakam Atasoy, vatandaşları Perşembe günü Erdek Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek kan bağışında bulunmaya davet etti. Haber: Tuncay Ertan 



Anahtar Kelimeler: YARDIM MALZEMESİ YÜKLÜ ÇIKTI
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı