Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yapay resiflerde değişim yaşanıyor

Yapay resiflerde değişim yaşanıyor

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek ve Ocaklar körfezine atılan yapay resiflerde hızlı bir değişimin yaşandığına dikkat çekti.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek ve Ocaklar körfezine atılan yapay resiflerde hızlı bir değişimin yaşandığına dikkat çekti.
Erdek Kaymakamlığı, Erdek Belediyesi ve Erdek Balıkçılar Derneği`nin işbirliğiyle körfezin derin sularına bırakılan yapay resiflerin son durumu gözlemlendi.
İngilizce Öğretmeni ve sualtı fotoğrafçısı Alaaddin Babuçcu, İki Yıldız Dalış Eğitimcisi Osman Benli, Deniz Güvenlik Eğitimcisi Ali Alcı, yardımcı kameraman Taylan Kural, Bot Navigasyon Yrd. Personel Ercan Duran, tüplü sualtı dalışı yaparak 24 metre derinlikteki yapay resiflerde balık popülasyonunun durumunu gözlemledi.
Yapılan gözlemleme, 1 Temmuz 2011 tarihlerinde Erdek Çuğra -Kamplar  ve Ocaklar körfezinde denize atılan 540 yapay balık yuvalarının (resiflerin) sualtında 14. aylarına girerlerken, en son 15 Eylül 2012 tarihinde yapılan izleme dalışlarında elde edilen görüntüler projenin hedefleri ve sürdürülebilirliği hususunda ümit verici olduğu görüldü. 
Dünya üzerindeki emsalleri binlerce yapay resif taşı ile gerçekleştirilirken, ilçemizdeki birkaç yüz resif taşının balıklar (İstavrit sürüleri, kırlangıç, kaya balıkları) ve istakozlarla dolu olduğu sualtı çekimlerinden açık ve net olarak görülmesi sevindiriciydi.
Projenin sınırlarının genişletilerek, sürdürülebi-lirliğinin arttırılması ve bu verimliliği de katlayarak arttıracağı şüphe götürmez bir gerçek olduğunu kaydeden Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, yapay resifler sayesinde balıkçılık, ve turizm gibi iki büyük sektör için Erdek` de bir ümit ışığı suyun altında parlamaya başlamıştır şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli