Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yapay resifler denize bırakıldı

Yapay resifler denize bırakıldı

Erdek Belediyesi, Erdek Körfezinde trolle avlanmayı önleyecek, yapay resif uygulamasını hayata geçirdi.

Erdek Belediyesi, Erdek Körfezi`nde trolle avlanmayı önleyecek, yapay resif uygulamasını hayata geçirdi.
Dün Balıkçılar Derneği lokalinde düzenlenen tören sonrasında 80 adet resif törenle körfeze bırakıldı.
Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Erdek İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Balıkesir İl Tarım Müdürü Engin Sancı ve çok sayıda ilçe sakini basın mensubu katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan başkan Aysan, Yapay resiflerin Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi`nden Avlanma ve İşletme Teknoloji Bölümünün hazırladığı proje doğrultusunda yapıldığını açıkladı, projenin amacının son yıllarda ilçemizde kaçak avlanmadan dolayı her geçen gün azalan balık popülasyonunu arttırmak, olta balıkçılığını ve dalış turizmini geliştirmek olduğunu dile getirdi.
Öte yandan resif projesinde emeği geçen kişi ve kuruluşlara birer sertifika verildi.
Öztaylan:"Denizlerimize de, demokrasimize de
pranga vurmaya son verelim"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Erdek Belediyesi`nin gerçekleştirdiği, yapay resif projesi tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Biz, bugün balıklar için denize attığımız betonlarla aynı zamanda trolculara pranga vuruyoruz. Ancak, günümüzde, demokrasiye de pranga vurmak isteyenler var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasi, 51 kağıdı değildir" dedi. Erdek Körfezi ve bu ilçeye bağlı Ocaklar Beldesi`ne, balıklar için atılan 600 yapay resifin elbette ki önemli olduğunu vurgulayan Öztaylan, şunları söyledi: "Ancak, denizi korumak için öncelikle sevgi gereklidir. Marmara Denizi, dünyanın en güzel denizlerinin başlarında yer alıyor. Ancak, şu anda Marmara Denizi`ndeki midyelerde, diğer denizlere göre yüzde 7.6 kat daha fazla kurşun bulunması, denizin kirlenme boyutlarını ortaya koyuyor. Artık denizlerimizi de, demokrasimizi katletmekten vazgeçelim."
Durak: "Yapay Resif Projesi ile
Erdek Körfezi Nefes Alacak"

Ocaklar Beldesi`nin Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Erdek Belediyesi tarafından hazırlanan yapay resif projesi ile Erdek Körfezi`nin nefes alacağını belirtti. Sekreteryalığını ve ekonomik bedelini Erdek Belediyesi`nin üstlendiği bu proje kapsamında Erdek Körfezi`ne 360 ve Ocaklar denizine ise 180 beton yapay resif bırakılarak, balıklara yaşam alanı yaratılarak, trol avcılığının önlenmesi yolunda önemli bir adım atıldığını vurgulayan Durak, şunları söyledi: "Çok inandığımız bir projeyi yaşama geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Bu projenin dört önemli ayağı bulunuyor. Bunlar, turizm, çevre, üretim ve korumadır. Şu anda projenin ilk aşaması tamamlanmıştır. Bu proje, en azından iki yıl daha sürecek olup, denize yeni yapay resifler bırakılacaktır. Bu projeye, vatandaşlarımızın da destek olmalarını bekliyoruz."
Ö. Balıkçı - T. Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli