Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yangın taş suyu sayesinde sıçramadan söndürüldü

Yangın taş suyu sayesinde sıçramadan söndürüldü

Edremit ilçesinde bir AR-GE firmasına ait depoda çıkan yangın faciaya davetiye çıkarmadan söndürüldü.

Edremit ilçesinde bir AR-GE firmasına ait depoda çıkan yangın faciaya davetiye çıkarmadan söndürüldü.
Edremit ilçesinde bir AR-GE firmasına ait depoda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. AR-GE firması tarafından yapılan taş suyu sayesinde yangın bitişikteki benzin istasyonunun LPG tanklarına ve zeytinyağı depolarına sıçramadı.
Cennet Ayağı Mahallesi´nde bir AR-GE firmasının zeytinyağı özü üreten bölümünde iddiaya göre elektrik tesisatından kaynaklı yangın çıktı. Depodan alevlerin yükseldiğinin fark edilmesi üzerine, yangın itfaiye ekiplerine bildirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit Grup Amirliği ekipleri alevlere müdahale etti. Tesisin bulunduğu bölümde AR-GE firmasının taş suyu ile yaptığı izolasyon ve söndürme sistemleri sayesinde yangın sadece zeytinyağı özü üretim tesisine hapsedildi. Tesisin 10 metre kadar yanında bulunan akaryakıt istasyonu, LPG tankları ve bir başka firmaya ait tonlarca zeytinyağının bulunduğu depolara alevler sıçrayamadı.
AR-GE firması sahibi Faruk Durukan, ?Olay muhtemelen elektrik kontağından yaşandı. Fakat biz bu tesisi kurarken daha evvel bizim üretmiş olduğumuz taş suyu ile bu yalıtım malzemelerimizi yakaladık. Yangın büyümeden taş suyu marifeti ve itfaiye ekiplerinin yardımları ile anında bastırıldı. Bu da bize yangından önce tedbir almanın büyük bir avantaj olduğunu gösteriyor. Bazı yerlerde yangınlar oluyor. Arka arkaya yanıcılıklar devam ediyor. Bizim de etrafımızda yanmaya müsait tesisler var. Bu şekilde önceden tedbir almanın faydasını gördük.? dedi.
İki saat süren çalışmaların ardından söndürülen yangın, zeytinyağı özü işleme tesisini kullanılamaz hale getirdi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın demir makineleri bile eritirken, taş suyu ile yapılan izolasyon sayesinde muhtemel bir facianın önüne geçilmiş oldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu