Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yalçın kardeşler: ?Gez dünyayı, gör Erdek´i?

Yalçın kardeşler: ?Gez dünyayı, gör Erdek´i?

Biri 89, diğeri ise 96 yaşında bulunan iki kardeş onlar.

Biri 89, diğeri ise 96 yaşında bulunan iki kardeş onlar.
Aslen İstanbullu olan kardeşlerden, 89 yaşındaki Mehmet Sait Yalçın, tam 45 yıldır Erdek´te yaşamını sürdürüyor. Üç yıl önce eşini kaybeden 96 yaşındaki ağabeyi Abdurrahman Yalçın´ı da yanına almış, artık onunla birlikte yaşıyor.
Onlara, Erdek´teki bir kahvehanede, çaylarını yudumlarken rastladım. İstanbul Suadiye Şaşkınbakkal doğumlu Mehmet Sait Yalçın, 45 yıldan beri yaşadığı ilçeyi anlatırken, ?Ben, tam bir Erdek sevdalısıyım? dedi.

Erdek´in, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere büyük kentlere yakınlığının büyük avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek, adeta altın bir kolye, bir şövalye yüzüğünün taşı gibi. Dünyanın birçok ülkesini gezdim, inanın Erdek gibi yer yok. 4,5 kilometrelik sahil şeridi, Kapıdağ gibi bir doğa cenneti nerede var? Onun için, ?Gez dünyayı, gör Erdek´i!´ diyorum. Vasiyetim var, beni doğum yerim İstanbul´a değil, Erdek´e defnedecekler.?
Ancak, Mehmet Sait Yalçın´ın, Erdek´ten tek şikayeti var. Esnafın pahalı ürün satması. Geçtiğimiz günlerde, ağabeyinin, bir lokantada mütevazı bir yemek yedikten sonra kendisinden 46 lira ücret alındığını vurgularken, ?Bir çorbayı bile yedi liraya satıyorlar. Lokantacıların hepsi cambaz olmuş. Bunları denetleyen yok mu?? diye soruyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli