Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yakar, aday adayı olduğunu açıkladı

Yakar, aday adayı olduğunu açıkladı

Gönende değişimlere imza atan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 3. dönem için partisinden Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Gönen`de değişimlere imza atan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 3. dönem için partisinden Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.
AK Parti Gönen İlçe Teşkilatı, deklarasyon gibi yayımladığı mesajla Başkan Yakar`ın aday adaylığına sıcak baktıklarını bildirdi.
AKP Teşkilatı tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Partimizden, herkes aday adayı olabilir. Bizim, belediye başkanımız var.  Parti teşkilatı olarak biz, Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`ın arkasındayız. Gönen`i daha ileriye taşımak, daha yaşanabilir kent yapmak için Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`la yola devam etmek istiyoruz. Partisiyle ve toplumun her kesimiyle barışık, hizmet etmek için çalışan, 10 yıllık görev süresince adı hiçbir şaibe ve yolsuzluğa karışmamış, Gönen halkına ayrımcılık yapmadan hizmet götüren, Balıkesir`in en başarılı bir belediye başkanımız var."
Hedefimiz % 50 oy alabilmek
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti Gönen İlçe Teşkilatının yönetim kurulu toplantısında 3. dönem için partisinden Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 
Parti yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, parti yönetimi adına konuşan İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık, "Teşkilat olarak, Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`ın arkasındayız" dedi.
Deklarasyon niteliğinde açıklama yapan İlçe Başkanı Bıyık, 30 Mart 2014`te yapılacak yerel seçimlere 7 ay gibi zaman kaldığını anımsatarak "Gönen`i, iki dönemdir AK Partili belediye başkanı yönetiyor. Parti teşkilatı olarak, bugüne kadar belediye başkanımızla hiçbir sorunumuz olmadı, olamaz da. Partimiz ile belediye başkanımızın uyum ve birlikte çalışması Gönen`e hizmet olarak döndü. Biz, 2023`ü planlıyoruz. Torunlarımızın geleceği için siyaset yapan bir partinin mensuplarıyız" dedi.
AK Partiden herkesin aday adayı olabileceğini hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Bıyık, "Gönen AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`ı destekliyor, sonuna kadar yanında yer aldığımızı beyan ediyoruz" dedi.
Neden Yakar?
Son 9,5 yılda Gönen`e kazandırılan yatırım ve hizmetler sayesinde, halkın yaşam standardının yükseldiğini, kentin çehresinin değiştiğini, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın yatırımlarıyla Gönen`e imzasını attığını vurgulayan İlçe Başkanı Bıyık, "Öncelikle, Balıkesir bölgesinde en başarılı belediye başkanına sahibiz. Her şeyden önemlisi, iki dönemdir görev yapmasına rağmen Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`ın adı bugüne kadar hiçbir usulsüzlüğe, yolsuzluğa ve şaibeye karışmamıştır. Bu da partimiz adına onur verici bir durumdur. Partisiyle, halkıyla ve toplumun her kesimiyle barışık, bir yerel yönetici olarak hiçbir ayrımcılık yapmadan, yerel yöneticilik örneği sergileyerek hizmet götürmüş, Gönen`de uzlaşı ve demokrasi kültürünün gelişmesine katkıda bulunmuştur. Kararlarının % 90`ının oy birliğiyle alındığı Gönen Belediye Meclisi, örnek gösterilen bir meclis olmuştur ki, bunun mimarı da Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`dır. Önümüzde iki yaşamsal proje var. Birincisi kentsel dönüşüm, diğeri Gönen Çayı ıslahı. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesiyle birlikte Gönen, termal turizmde Türkiye`nin ana merkezi olacağı gibi kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamı hareketlenecek. Biz, Gönenimizi daha ileriye taşımak, yaşanabilir bir kent yapmak için başkanımızla birlikte yola devam etmek istiyoruz. Bizim, belediye başkanımız var. Biz, Gönen`i daha ileriye taşımak için varız. Kendisini AK Partili gören herkesi de yanımızda görmek istiyoruz" dedi.
Belediye meclisimiz 75 bini temsil edecek
Yerel seçimlerde belediye başkan adayının çok önemli olduğuna da dikkat çeken Bıyık, "Yerel seçimlerde aday çok önemli. Ve iddia ediyoruz ki, Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar`la birlikte 30 Mart 2014 seçimlerinde Gönen`de AK Parti olarak % 50`inin üzerinde oy alacağız. Bunun için yola çıktık" dedi.
Balıkesir`in büyükşehir olmasıyla birlikte belediye meclisinin 25`e yükseltildiğine işaret eden Bıyık, "75 bin kişiyi temsil edecek, güçlü bir belediye meclis listesi oluşturacağız. Seçimlere, güçlü bir meclisle gireceğiz. Balıkesir`e güçlü gitmek için birlik beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli