Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yağmur Gençlik Merkezinden ücretsiz kurs

Yağmur Gençlik Merkezinden ücretsiz kurs

Balıkesir Yağmur Gençlik Merkezinde lise öğrencilerine ücretsiz kurs veriliyor.

Balıkesir Yağmur Gençlik Merkezi`nde lise öğrencilerine ücretsiz kurs veriliyor.
Balıkesir Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği`nin girişimiyle yaptırılan ve lise öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlanacağı Yağmur Gençlik Merkezi törenle hizmete girdi.
300 öğrencinin takviye ders ve çeşitli aktivitelerden yararlandığı merkezin açılış töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Çocuklarımızın boş zamanlarını güvenilir ve sağlıklı ortamlarda geçirmesi açısından örnek bir müessese. Balıkesir`de bu tür kurumları artırmamız lazım." dedi.
Yağmur Gençlik Merkezi`nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İl Müftüsü Turgut Açari, Bakkalar Odası Başkanı Hasan Yançıl, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Gürkan Zeybek ve vatandaşlar katıldı.
Yağmur Gençlik Merkezi`nde 6 öğretmen tarafından 300 lise öğrencisine hafta içi okul çıkışlarında hafta sonları ise tam gün matematik, fizik, kimya, Türkçe, İngilizce ve dil anlatım konularında ücretsiz ders takviyesi yapılıyor. Dört dersliğin bulunduğu Yağmur Gençlik Merkezi`nde sinema salonu, masa tenisi, kütüphane, akıllı sınıf, sanal ofis, spor salonu, internet cafe ve oyun salonu da bulunuyor.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise çok hayırlı bir iş ve hizmet yapıldığına işaret ederek, "Bu güzel hizmet hakkında ne kadar konuşsak azdır. Buranın önümüzdeki süreçte gençliğimiz için ne kadar hayırlı bir kurum olacağını göstermektedir. Bu merkezin açılışına şahit olmaktan son derece mutluyum. İnşallah bu ve buna benzer gençlik merkezlerinin sayısı hızla çoğalır." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, Vali Turhan`a plaket verdi. İl Müftüsü Turgut Açari`nin yaptığı duanın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Vali Turhan ve beraberindekiler katları gezerek Müdür Muhammet Bulut`tan bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli