Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yağcı´dan Demirel anıları

Yağcı´dan Demirel anıları

Edincik´in eski belediye başkanı Mehmet Yağcı: ?1965´te, Edincik´te çocukken gördüğüm Demirel, bana ilham kaynağı oldu?

Edincik´in son belediye başkanı Mehmet Yağcı, eski başbakanlardan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Demirel´in, ülkemizin yetiştirdiği en önemli devlet adamları arasında yer aldığına dikkati çeken Yağcı, onunla ilgili bir anısını ise şöyle dile getirdi:
?1965 yılıydı. Adalet Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel, Edincik Belediyesi´ni ziyaret etmişti. O dönem ilkokul öğrencisiydim. Dedem Hacı Mehmet Demirel, Taş Kafe´den çıkıp beni de elimden tutarak, oraya götürmüştü. Demirel´in, Edincik Belediyesi´nin balkonuna çıkarak halka yaptığı konuşma büyük ilgi görmüştü. Konuşmasının ardından, otomobiline binmek üzereyken, Edincik Belediye Başkanı Ali Özçakır, Demirel´in yanına giderek, Edincik ile ilgili bazı isteklerini iletmek istemişti. O zaman Demirel´in, kendisine, ?Elinde, Edincik´in bu isteklerinle ilgili bir dosya yok mu?´ dediğini duymuştum. O zamanki çocuk aklımla, ?Bir gün Edincik´e belediye başkanı olursam, her konuda mutlaka dosya ve belge hazırlayacağım´ diye düşünmüştüm. Yıllar sonra Allah nasip etti ve Edincik Belediye Başkanı olduğumda, Edincik ile ilgili olarak her konuda dosyalı ve belgeli çalıştım.?
Demokrat Parti´den(DP)Edincik Belediye Başkanı olduğu dönemde, iki kez, Ankara Güniz Sokak´taki evinde Süleyman Demirel´i ziyaret ettiğini belirten Yağcı, şöyle konuştu:
?Demirel, çok iyi bir dinleyiciydi. Herkesi dinledikten sonra kendi düşüncesini açıklardı. Bu ziyaretlerimiz sırasında kendisine, benim de mensup bulunduğum DP´nin yeniden, dinamik bir şekilde ayağa kalkması gerektiğini belirttiğimde, ?Çarık, ayağı sıkmadı´ değerlendirmesini hiç unutamam. Nur içinde yatsın. Ülkeye hizmetleri unutulmayacak.?
KOALİSYON 3 PARTİYİ KAPSAMALI
7 Haziran 2015 seçiminden sonra ortaya çıkan tabloyu da değerlendiren Yağcı, vatandaşların oyları doğrultusunda CHP-MHP-HDP koalisyonunun kurulması gerektiğine de işaret ederken, ?Vatandaşlar ve iş dünyası bu koalisyonu bekliyor. Böyle bir koalisyon, başta hukuk olmak üzere AKP´nin, birçok kuruma verdiği tahribatı önleyerek, yeniden bir yapılanmayı sağlayabilir. Daha sonra da vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirebilir? diye konuştu. Yağcı, 7 Haziran 2015 seçiminde, Edincik´in tarihinde ilk kez bir sol parti olan CHP´nin birinci parti olarak çıktığına dikkati çekerken, ?Edincik tarihindeki tüm seçimlerde hep sağ partiler, birinci parti olmuştu. Bu seçimde CHP, ilk kez birinci parti oldu? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli