Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YAĞCIBEDİR YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN GÜNGÖR EKİN OLDU?

YAĞCIBEDİR YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN GÜNGÖR EKİN OLDU?

Sındırgı´da Geleneksel Yağcıbedir Yağlı Pehlivan Güreşleri kocakonak panayır alanında 120 güreşçinin katılımı ile gerçekleşti.

Sındırgı´da Geleneksel Yağcıbedir Yağlı Pehlivan Güreşleri kocakonak panayır alanında 120 güreşçinin katılımı ile gerçekleşti. Müsabakalarda Başpehlivanlık mücadelesini Güngör Ekin kazandı. Sındırgı Panayır alanında yapılan yağlı güreşlere 18´i Kırkpınar tarihi güreşlerinde nam salmış 18 baş pehlivan olmak üzere çevre il ve ilçelerden 120 güreşçi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan güreşlerde konuşma yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ? 15 Temmuz´u hep beraber acı içerisinde gördük. Bizi millet yapan, Türkiye yapan değerleri gördük. Birbirimize kenetlenmemiz, tarihimize sahip çıkmanın gerektiğini bir kez daha anlamış olduk. Sındırgı termal turizm ile büyüyen, yağcıbedir diyarı, pehlivanlar yurdu bir ilçe. Bizler de her yıl Yağcıbedir halı, kültür ve sanat günlerini tertip ediyorduk. Bunun içinde de güreşlere yer veriyorduk. Ancak içinde bulunduğumuz durum münasebetiyle bu yıl sadece ata sporumuz güreşleri yaptık. Güzel Sındırgımızda tarihi bir an yaşanıyor. Hem güreşler olduğu kadar hem de halkımız büyük teveccüh gösterdi. Sındırgımız yağcıbedir halısıyla, kolonyasıyla, son yıllarda da termal otelleriyle göz dolduran bir şehir. Sındırgıda yaptığımız çalışmalarda da tertemiz bir jeotermal bir enerjiyle yaşamanın mutluluğunu tarihi binalarını restore edip turizme kazandırmaya çalışılan bir ilçede yaşıyoruz. Bugünde eski yıllarda Kırkpınar´a başpehlivanlık yapmış, Gacaroğullarının, Sındırgılı Şeriflerin ve Mehmet Ali Yağcıların memleketinde bugün yüzlerce pehlivan ter döküyorlar. Sındırgımızda bu güzel anı hep birlikte yaşadığımızdan dolayı büyük mutluluklar duyuyoruz. Katılımlarından dolayı sporcularımıza ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum? dedi.
Başkan Yavaş´ın konuşmasından sonra Başpehlivanlar er meydanına çıktı. Başpehlivanlar er meydanına çıkarken, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini andı. Sındırgı Belediye personeli ile birlikte Dev Türk Bayrağı ve 15 Temmuz Darbe girişimine tepki gösteren dövizlerle çıktılar. Kırkpınar´da Başpehlivanlık mücadelesi veren 18 güreşçi başpehlivan olmak için kıyasıya mücadele ettiler.
Güngör Ekin ile İsmail Koç arasında ki final mücadelesini Ekin kazanarak Sındırgının başpehlivanı oldu. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Başpehlivan´a Yağcıbedir Halısından özel olarak yapılan kemer taktı.
 Başkan Yavaş´ın konuşmasından sonra Güreş Ağalığı ihalesi yapıldı. Güreş ağalığı ihalesinde sona kalan Sındırgı´lı iş adamlarından Ahmet Sak ve Tahir Karaman arasında güzel bir diyalog gelişti. Sak dayımın sözünü çiğneyemem, ağalık ona yakışır dedi ve elini öperek ihaleden çekildi. Dayı, yeğen arasında güreş ağalığı ihalesinde güreş ağalığını eski pehlivanlardan, bu yılın Yüreğil Güreş ağası da olan Tahir Karaman aldı.
 Geleneksel Yağcıbedir Yağlı Pehlivan mücadelelerini Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false