Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yağcıbedir Yağlı Güreşleri Yapıldı

Yağcıbedir Yağlı Güreşleri Yapıldı

Balıkesir´in Sındırgı ilçesinde 20. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sezonun son yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirildi.

300´e yakın güreşçinin ve 16 başpahlivanın katıldığı güreşlerde kıran kırana mücadele gerçekleşti.
Çevre il ve ilçelerden geniş çapta katılım ile gerçekleşen güreşlerde erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına kadar herkes güreş sahasındaydı.
Başpehlivanlar Ali Gürbüz ile Ertuğrul Dağdeviren´in final müsabakası kıran kırana geçti. Özellikle bayan seyircilerin ve katılımın oldukça fazla olması dikkat çekti. Çevre il ve ilçelerden birçok güreş sever Sındırgı´da buluştu.
Kıran kırana geçen mücadelenin ardından Ertuğrul Dağdeviren puan farkı ile başpehlivanlık kemerini taktı. Yağcıbedir deseni ile süslenmiş başpehlivanlık kemeri ise Sındırgı ilçesinin doğallığını ve Yağcıbedir halısının kültürünü yansıttı. Sındırgı ilçesi güreşe verdiği değeri geleneksel güreş organizasyonlarının yanında Güreş Evini de hizmete açarak bir kez daha gösterdi.
Ata sporlarının yaşatılması adına büyük çaba sarf eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ? İlçemizde her alanda ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Sındırgı Kırkpınar da yıllarca başpehlivanlık yapmış ve Dünya´ya nam salmış Şerif Pahlivan, Gacaroğlu v Mehmet Ali Yağcıların memleketi. Bizler de elimizden geldiğince güreş heyecanını yaşatmak adına güreşler düzenliyoruz. Aynı zamanda belediyemiz bünyesinde kurduğumuz güreş takımımız ile de yeni başpehlivanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz güreşlerimize katılımın çok olması, özellikle bayanların daha fazla ilgi göstermesi bizleri oldukça mutlu etti. Hikayelerde dinleğimiz gece yarılarına kadar güreş tutulurdu lafı ise bugün gerçeğe dönüştü. Hava kararmasına rağmen pehlivanlar mücadeleyi bırakmadı. Güreşçilerimizi kutluyor, başta Büyükşehir Belediye Başkanım Zekai Kafaoğlu olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ata sporlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz.? dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false