Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yabancı öğrenciler Ayvalık'ta

Yabancı öğrenciler Ayvalık

23 Nisan kutlamaları için Ayvalık'a gelen yabancı öğrenciler Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.

23 Nisan kutlamaları için Ayvalık'a gelen yabancı öğrenciler Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri dolayısıyla ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan uluslararası halkoyunları şenliği kapsamında Ayvalık'ta bulunan Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya'dan öğrenciler, Belediye Başkanı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.
Yabancı konuklar kendi yörelerine ait ürünleri başkan Gençer'e armağan etti. Başkan Rahmi Gençer'de yabancı misafirlerine Ayvalık'ın yöresel ürünleri zeytin, zeytinyağı ve zeytin sabunundan oluşan bir hediye paketi verdi.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan uluslararası halk oyunları şenliği için Ayvalık'ta bulunan 3 ülkeden 195 çocuk 20- 25 Nisan tarihleri arasında ilçenin değişik yerlerinde gösteri sunuyor.
Ekipler 23 Nisan günü bir kortej yürüyüşü gerçekleştirecek, ardından saat 15.00'dan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda gösteriler sunacak.
Şenlik kapsamında yurt dışından gelen öğrenci ve öğretmenler 24 Nisan günü de Amfi Tiyatroda bir Gala gecesi yaparak Ayvalık'taki okullarla beraber 16 ekibin kendi ülkelerine ait yöresel oyunlarından örnekler sunacak.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli