Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe Dil Eğitimi veriliyor

Yabancı uyruklu vatandaşlara Türkçe Dil Eğitimi veriliyor

Yabancı uyrukluların hem Balıkesir´e alışmaları hem de Türkçeyi öğrenmeleri konusunda adeta bir adaptasyon merkezi gibi çalışan Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, yabancılara yönelik Türkçe Dil Kursu başarıyla tamamladı.

Yabancı uyrukluların hem Balıkesir´e alışmaları hem de Türkçeyi öğrenmeleri konusunda adeta bir adaptasyon merkezi gibi çalışan Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, yabancılara yönelik Türkçe Dil Kursu başarıyla tamamladı.
Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Altıeylül ve Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri arasında yapılan protokol gereği yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik Türkçe Dil Eğitimi verildi.
Kurs sürecinin sonunda Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın da katılımlarıyla Ali Hikmet Paşa İlkokulu konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü´nün ülke genelinde misafir edilen yabancıların eğitim çağındaki çocukları için hazırlattığı "MUYU Çocuk Setleri" dağıtıldı.
İçinde boyama kitapları, kurşun kalem, boya kalemi, hikâye kitapları ve resim defteri gibi on bir parça ürün bulunan eğitim seti (çanta şeklinde), bir uyum projesi olarak nitelendiriliyor.
Çocukların uyum süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla setlerin dağıtıldığını anımsatan Vali Yazıcı, dağıtılan setlerle çocukların hem Türkçeyi daha düzgün öğrenme fırsatı bulacaklarını hem de daha kolay uyum sağlayabileceklerini kaydetti.
Kursa katılan 83 öğrenciden 25´i A-1 seviye kursunu tamamlarken, kursiyere sertifikaları Vali Ersin Yazıcı ile protokol üyeleri tarafından verildi.
Çocukların uyum süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla kursların düzenlendiğini anımsatan Vali Yazıcı, dağıtılan setlerle çocukların hem Türkçeyi daha düzgün öğrenme fırsatı bulacaklarını hem de daha kolay uyum sağlayabileceklerini kaydetti.
Genel koşullar, ülkelerin koşulları, yaşanan savaşlar ve benzeri durumların çocukları bu durumlara getirdiğini ifade eden Vali Yazıcı, ?Biz Osmanlının torunlarıyız, bize yakışanı yapıyoruz. Burada da özellikle bu okula ve siz öğretmen arkadaşlara büyük görev düşüyor. Siz de layıkıyla bu milleti güzel bir şekilde temsil ediyorsunuz. Yabancı olup iletişimle ilgili sorunlarda varsa daha da zorlaşıyor. Onurlu ve insanlık adına güzel bir iş yapıyorsunuz. Güzel ve onurlu olan işinizi layıkıyla yapmaya devam edin. Bu milleti onlar sizle tanımış oluyorlar. Özellikle dil kullanımında problemleri olduğu için büyük oranda siz ve öğretmen arkadaşlara büyük iş düşüyor. Bu okul içerisindeki tüm çocuklarla olan arkadaşlıkları bizim ülkemizle bizim milletimizle ilgili olumlu kanaatlerin oluşmasına sebebiyet veriyor." dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false