Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

WEB TASARIMCILAR AVRUPA YOLUNDA

WEB TASARIMCILAR AVRUPA YOLUNDA

Balıkesir Mezunlar Derneğinin web tasarımı üzerine hazırladığı ve ortakları arasında Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin de bulunduğu AB Projesinin tanıtımı yapıldı.

Balıkesir Mezunlar Derneği`nce "6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde Gelişen Sektör Web Tasarımı" adı altında hazırlanıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`nca kabul gören AB projesinin açılış toplantısı Fırat Koleji toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya proje sahibi Balıkesir Mezunlar Derneği, proje yurt içi ortakları olan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği ile Balıkesir Valiliği AB Ofisi yöneticileri, personeli ve üyeleri davet edildiler. Toplantı davetlilerin iştirakiyle gerçekleştirildi.
Açılış programına, Balıkesir Mezunlar Derneği Başkanı Ali Miraç Günerli başkanlığında, Balıkesir Valiliği AB Projeler Koordinatörü Mustafa Karaduman ve proje ekibi katıldı.
Balıkesir Valiliği AB Ofisinde görevli proje koordinatörü Abdülkadir Çelik proje hakkında detaylı bilgi verdi.
Projenin yurt içi ortakları Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği, yurtdışı ortakları ise İngiltere, Belçika, Almanya, Macaristan olduğunu dile getiren Çelik, toplam süre 10 ay bütçesi 124.150,5 € olan proje ile, katılımcıların mesleki ve bireysel gelişimine katkıda bulunmak, yurtdışı tecrübesi edinmelerini sağlamak, öğrendiklerini uygulama ortamı sunmanın amaçlandığını kaydetti.
Ayrıca, Dreamweaver`ın son sürümünün getirdiği yenilikleri öğrenmenin projenin amaçları
arasında olduğunu, bu nokta da katılımcılara yurt içinde belli kurslara tabi tutulacağını, Oryantasyon Eğitimi verileceğinin üzerinde duruldu. 
Projenin bitimiyle birlikte diğer kurum ve kuruluşlara yaygınlaştırma eğitiminin yapılacağını dile getiren Çelik, Balıkesir Mezunlar Derneği Başkanı Ali Miraç Günerli` yi böyle bir projeye imza attıkları için tebrik etti.
Başkan Günerli ise, projede emeği geçen herkese ve başta AB Projeler Koordinasyon Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.
Proje kapsamında, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyesi beş gazeteci de, 4 ayrı ülkedeki web tasarımı eğitimden yararlanacak. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false