Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vestas sekiz rüzgar türbini daha kuracak

Vestas sekiz rüzgar türbini daha kuracak

Vestas firması, Yıldırım Holding iştiraki olan Elfa Elektrik ile yaptığı anlaşma kapsamında, Balıkesir´de inşa edilecek olan 27 MW´lık rüzgar enerji santraline 8 adet V126-3.3 MW rüzgar türbini kuracak. Türbinlerin, 2016 yılsonu itibariyle elektrik üretim

Vestas firması, Yıldırım Holding iştiraki olan Elfa Elektrik ile yaptığı anlaşma kapsamında, Balıkesir´de inşa edilecek olan 27 MW´lık rüzgar enerji santraline 8 adet V126-3.3 MW rüzgar türbini kuracak. Türbinlerin, 2016 yılsonu itibariyle elektrik üretimine başlaması planlanıyor.
Anlaşma kapsamında rüzgâr türbinlerinin tedarik ve kurulumunu sağlayacak olan Vestas, 10 yıllık 4000AOM hizmet sözleşmesiyle de türbinlerin çalışma zamanı, performansı ve enerji üretimini de optimize edecek. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanan türbinlerin, devreye alınmaları ise aynı yılın son çeyreğinde gerçekleşecek.
Yılda 79.000 MWh enerji üretiminin hedeflendiği Umurlar Rüzgâr Enerji Santrali Kapasite Artırımı Projesi sayesinde karbon emisyonlarının yılda 36.400 ton azalması bekleniyor. Santralde üretilen elektrikle Türkiye´deki en az 40.000 kişinin yıllık elektrik tüketimi karşılanacak.
Vestas Türkiye´nin Genel Müdürü Olcayto Yiğit, ilk rüzgâr türbininin Türkiye geldiği 1984 yılından bu yan sektörde istihdam ve rekabet yaratarak değer zincirine maksimum katkıda bulunduklarını söyledi. Balıkesir´in RES´ler açısından önemli bir bölge olduğuna da dikkat çeken Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Türkiye´nin bu bölgesindeki düşük-orta hızlı rüzgarlarda iyi bir performans gösterdiği için özellikle tercih edilen V126-3.3 MW türbin modellerini seçtik. Balıkesir´e yerleştirdiğimiz bu türbinler, hafif yapılı 126 metrelik pervaneleri sayesinde daha fazla rüzgâr yakalayarak daha düşük maliyetle daha fazla enerji üretebilen ekipmanlar. Elfa Elektrik Üretim AŞ ile yaptığımız bu anlaşma ile Türkiye´ye global tecrübemizi sunuyoruz. Bu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli