Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vergi borcu yapılandırmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün

Vergi borcu yapılandırmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün

Vergi borcu yapılandırmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün.

Vergi borcu yapılandırmasında ikinci taksit için 31 Mayıs son gün.
Vergi borçlarının ilk iki taksitinin veya peşin ödemesinin 31 Mayıs´a kadar yapılması gerekiyor.
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol´u makamında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi aldılar. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada; Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol ?Yapılandırdıkları borçlarını 31 Mayıs´a kadar ödeyen mükellefler kanunun getirdiği tüm imkanlardan faydalanabilecek. Özellikle taksitlendirme imkanından faydalanmak isteyip, birinci ya da ikinci taksitini ödemeyen ve yapılandırmamız bozuldu diye düşünüp ödemelerini yapmayan mükelleflere sesleniyorum. Yapılandırmanız bozulmadı. Aynı şekilde peşin ödemeyi tercih etmiş ancak bazı nedenler ile henüz ödememiş olan mükelleflerin de yapılandırması bozulmadı. Bu mükelleflerimizin 31 Mayıs´a kadar gerekli ödemeleri yapmaları gerekiyor. Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin.? açıklamasında bulundu.
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, son yıllarda hükümetimizin sanayiciye ve iş dünyasına ekonomik anlamda önemli katkısı olduğunu belirterek, vergi affı yapılandırmalarının da bunlardan biri olduğu ifade etti.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ise, vergi ve tüm borçlar ile ilgili hükümetimizin kapsamlı çalışması olarak nitelendirdiği konu ile ilgili 31 Mayıs´ın önemine değindi.
Ermişler, Ticaret Odası üyelerinden, 31 Mayıs´a kadar kontrollerini tamamlamalarını daha sonra varsa faizsiz olarak masrafsız şekilde borçlarını ödemelerini istedi.
Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları gibi borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor.
31 Mayısa kadar ödeme yapmayanlar yapılandırma hakkını kaybedecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli