Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vekil Sarı, ekmeğe zammın kapıda olduğunu açıkladı

Vekil Sarı, ekmeğe zammın kapıda olduğunu açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de fırıncı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de fırıncı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 
Esnafın ve vatandaşların sesi olmak, yaşadıkları sıkıntılarını duyurmak üzere bir yola çıktığını belirten Sarı, fırıncı esnafının artan maliyetler karşısında zam beklentisinde olduğunu, alım gücü her geçen gün düşen ve fakirleşen vatandaşın da ekmek fiyatının artmasından endişe duyduğunu dile getirdi. 
Balıkesir’de ekmek fiyatındaki değişimin seyrini anlatan Sarı “Balıkesir’de 210 gram ekmek Ocak 2022’de 1,5 liradan 2 liraya çıktı. Mart 2022’de zam geldi 3 lira oldu. Haziran 2022’de 4 liraya yükseldi. 14 Kasım 2022 tarihinde ise hem ekmeğin gramajı 200’e düştü hem de fiyatı 5 liraya çıktı. Bugün ise artan üretim maliyetlerinden kaynaklı ekmeğe yeniden zam gündemde. Fırıncılarımız bir türlü rahat nefes alamıyor, zamlar mesleği bitirme noktasına getiriyor. 2 aydır TMO’dan destek alamayan fırıncılarımız artan maliyetlerle birlikte ekmeğin 7,5 lira olabileceğini söylüyor. Bu zam furyasında fırıncıları ve vatandaşları mağdur etmemek için gerekli destekler acilen yeniden başlatılmalıdır.” diye konuştu. 
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) seyirci kalmasının ekmeğe zam olarak geri döneceğinin uyarısında bulunan Sarı, “Fırıncılar devlet destekli unun çuvalını ortalama 325 liradan aldığına, kesilen desteğin ardından unun çuval fiyatının 600-650 liraya çıkacağına dikkat çektiler.” dedi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı