Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

VATANDAŞLARIMIZ EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

VATANDAŞLARIMIZ EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Vali Ersin Yazıcı, Dursunbey Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu (ASHİ) temel atma törenine katıldı.

Dursunbey´de temeli atılan bin 266 metrekarelik kapalı alana sahip yeni hizmet binası 20 Nisan 2019 tarihinde tamamlanması bekleniyor.
Vali Yazıcı, açılış töreninde yaptığı konuşmasında, son teknolojiyle donatılan Dursunbey Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu´nun (ASHİ) ilçeye hayırlı olmasını diledi.
HEP VATANDAŞIMIZA DAHA GÜZELİNİ DAHA KALİTELİSİNİ SUNMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Türkiye´de son 15 yılda sağlık alanında da millete daha kaliteli hizmet verilebilmesinin sağlandığını söyleyen Vali Yazıcı, "26 yıldır bu ülkede mülki amir olarak ülkenin değişik yerlerinde hizmet sunmaya gayret ettik. Bu gayretimiz içerisinde öncelikli alanlarımızdan birisi her daim yoksul muhtaç kişiler oldu. Birçoğunuz hatırlar Türkiye´de 1990´lı yıllarda yeşil kart vardı. Yoksul insanlarımıza yeşil kart veriliyor, onların yeşil kart vasıtasıyla sağlık hizmetinden faydalanması isteniyordu. Ben o yeşil kartlıların hastanelere yeşil kartlıların hastanelere kabul edilmemek için bahaneler uydurulduğuna hastane kapılarından geri gönderildiğine defalarca şahit oldum. İlçe Kaymakamı olduğum dönemlerde en çok üzüldüğüm konuların başında geliyordu. Hastaneye yeşil kartlı hastayı kabul ettirebilmek için başhekimleri aramak zorunda kalıyorduk. Sadece ben değil, o dönemin siyasetçileri de bir hastayı bir hastaneye kabul ettirmek için yapılıyordu bunlar. Sağlık çalışanlarına şunu söylemek isterim, toplumda çok itibar edilen benimde çok önemsediğim, toplumun da kabul ettiği adeta bir atasözü var. Allah gördüğünden kimseyi geri koymasın diye, bizde sağlıkta belli bir seviyeye geldik. Buradan geriye dönüş yok. Hep vatandaşımıza daha güzelini daha iyisini daha kalitelisini sunmak mecburiyetindeyiz. Vatandaşlarımız en güzelini hak ediyor. Sunduğumuz hizmetten bir gram dahi geriye düşmeyelim. Dursunbey halkı, Balıkesir halkı bu ülkenin güzel insanları sağlık hizmetinin en iyisini en güzelini hak ediyor. Böyle düşünürsek, insanlarımıza bu manada bu gözle bakarsak onlara sunduğumuz sağlık hizmetini her dakika her gün her günün sonrasında bir gün sonra bir gün öncekinden daha iyi hizmet sunma anlayışı ve gayreti içerisinde oluruz. Bu gayretimizi lütfen kaybetmeyelim."dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından temel atma işlemini başlatacak olan butona basılmasıyla program sona erdi.
Törene, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dursunbey Kaymakam V. Murat Atıcı, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe, İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli