Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Vatandaş hangi çizgiyi dikkate alacak?

Vatandaş hangi çizgiyi dikkate alacak?

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi, Balıkesir merkez ve ilçelerde güvenli ulaşım hakkıyla ilgili Valilik Makamına dilekçe verdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi, Balıkesir merkez ve ilçelerde güvenli ulaşım hakkıyla ilgili Valilik Makamına dilekçe verdi.
TÜKODER Şube Başkanlığı tarafından Valilik Makamına verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: "İlimiz merkeze bağlı Köylü köy, Köseler, Balıklı gurup yolunda yapılan yatay yol çizgileri ve trafik levhalarıyla ilgili inceleme yapmıştır. İncelemede; Daha önce asfalta çizilen çizgiler ile yeni çizilenler arasında 50 cm kadar fark olduğu, daha önce kesik çizgi çizilen yerlerin düz çizgi olarak değiştirldiği, kesik çizgilerin standartlara uygun boyutta olmadığı aynı yol üzerinde birbirini takip eden kesik çizgilerin bazılarının 2.20 m 4.00 6.70 m olduğu çizgi ara mesafelerinin 2,30 m ile 50 cm arasında değiştiği, yolu ikiye bölen çizgilerin tam ortalanmadığı yapılan ölçümlerde bir şeridin 3.90 diğer şeridin 3.60 olarak çizildiği bu farklılığın 60 cm ye kadar çıktığı daha önce çizilen çizgilerle aralarında 40 ile 50 cm farklar vardır. Köseler köyü, yol ayrımında bulunan köprü üzerine kesik çizgi çizildiği bunun hatalı algılanmaya neden olabileceği köprü üstlerinde iki aracın birbirini geçmesinin yasak olduğu, burada çizilen kesik çizginin kazalara neden olabileceği, köprü girişlerinde geçilemez düz çizgi çizilirken köprüyü bitirmiş olan araçlar tarafına solama yapılabilir kesik çizgilerinin çizilmesi gerekirken bunlar çizilmemiştir. Virajı çıkan araçlar, iniş aşağı giden araçların tarafında geçilebilir kesik çizgi çizilmesi gerekirken bu çizgiler de çizilmemiştir. İnen araçla çıkan araç içinde aynı düz geçilemez çizgisi çizilmiştir. Yoldaki trafik levhalarının bazılarının ottan görülmeyecek hale geldiği, bazılarının yola çok yakın dikildiği bazılarının da eğri dikildiği tarafımızca inceleme sırasında görülmüştür. Trafikte işaretleri ve yol çizgileri, trafik akışının güvenli bir şekilde akması ve gözlenen can ve mal kaybının azalması açısından çok önemlidir. Köy yollarında çizgilerin standartlara uygun olarak dizayn edilmesi sürücüler için yol gösterici olacaktır. Derneğimiz tarafından yapılan araştırmada tespit edilen hataların, eksikliklerin göz önüne alınarak, hatalı yapılan çizgilerin düzeltilmesi, yeni işaretleme yapılacak yollarda tespitlerimizin dikkate alınmasının, güvenli ulaşım, trafik kazalarının önlenmesi can ve mal kaybının yaşanmaması açısından, uygun olacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli