Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Vatan size minnettar? Erdek´te Gaziler Günü Kutlandı

?Vatan size minnettar? Erdek´te Gaziler Günü Kutlandı

Tüm Türkiye´de her yıl 19 Eylül tarihinde kutlanan Gaziler Günü Erdek´te de coşkuyla kutlandı.

Tüm Türkiye´de her yıl 19 Eylül tarihinde kutlanan Gaziler Günü Erdek´te de coşkuyla kutlandı.
Erdek Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleşen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı´na sunulmasıyla başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan tarafından yapıldı.
Deniz Albay Kalkan, ?şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış askerlerdir? diye konuştu.
Albay Kalkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan tam 95 yıl önce Sakarya Meydan Muharebesi´nin kazanılmasını müteakip, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´e gazilik ünvanı ve mareşal rütbesi verilmiştir. 2002 yılından bu yana da 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Şehitler nurlanmış, gaziler ise onurlanmış askerlerdir." dedi.
Gazilik mertebesinin en büyük onur ve gurur kaynağının Atatürk´ün 19 Eylül 1921´de söylediği sözler olduğunu hatırlatan Garnizon Komutanı Kalkan, "Gaziliğin millet ve devlet nezdinde ki en büyük öneminin Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Eylül 1921´de TBMM tarafından Gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır; ?Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.´ Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bu sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk´ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. İşte bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle onurlanmış gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Aziz gazilerimiz vatan size minnettardır." diyerek sözlerine ekledi.
Kalkan´ın konuşmasının ardından tören, öğrenciler tarafından şiielerin okunması ve protokolün, törende hazır bulunan gazilerin gününü kutlamasıyla sona erdi.
Törenin ardından gaziler ise Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Bandırma Kaymakamı Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya birer plaket verdiler.
Cumhuriyet Meydanın´da ki törene, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Adem Erdem Eren,Gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli