Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Valiliğin hazırladığı proje başarılı bulundu

Valiliğin hazırladığı proje başarılı bulundu

Balıkesir Valiliğince, hazırlanan AB Treni Balıkesirden Geçiyor isimli proje kazanan 25 proje arasına girmeyi başardı.

Balıkesir Valiliği`nce, hazırlanan "AB Treni Balıkesir`den Geçiyor" isimli proje kazanan 25 proje arasına girmeyi başardı.
Başbakanlık Avrupa Birliği Bakanlığı (ABGS) ve İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Daire Başkanlığı (DİAB) tarafından organize edilen "İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı"  doğrultusunda, 81 İl Valiliği AB Ofisleri tarafından hazırlanan projeler içerisinde Balıkesir Valiliği AB Ofisi (BAL-PKM) projesi (ABGS 2011-PUYB 01/03 nolu  "AB Treni Balıkesir` den Geçiyor" isimli projemiz), kazanan 25 proje arasında yer aldı.
Proje faaliyetleri arasında bulunan Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) uzmanlık semineri ve Proje Döngüsü Yönetimi (PDY)  Eğiticilerin Eğitimi semineri Balıkesir DSİ 25. Bölge Sosyal tesislerinde 12.09.2011 tarihinde başlanmış ve 23.09.2011 tarihinde Vali Yardımcısı M. Kemal Özgün`ün Sayın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikaları verilerek eğitim sona erdi. Bu eğitim ile Balıkesir İl merkezi ve ilçelerde Proje Döngüsü Yönetimi seminerleri 10 Ekim 2011 - 4 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılacak. Seminerler ile  İl genelinde 200 katılımcıya Proje Döngüsü Yönetimi sertifikası vererek il genelinde aktif projeci sayısı artırılacak.
Sertifikalarını alan katılımcılar ilçelerinde gerçekleştirilecek eğitimlerde; Kamu Kurum ve Kuruluşlarından, Yerel Yönetimlerden (Belediye, Özel İdare), İlçe Fakülte/Yüksek Okullardan, STK`lardan (Dernekler, Vakıflar…), Meslek Odalarından (Ticaret Odası, Ziraat Odası vs.), Birliklerden (Süt Birliği, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği vs.) en az 1 katılımcıya yer verilmesi sağlanacak. Bu sayede toplumun her kesiminde projeci-nitelikli proje yapma yeteneğine sahip nitelikli kişiler yetiştirilecek. Eğitimler Balıkesir Valiliği Proje Ofisi ile İlçe Kaymakamlıklarının koordineli çalışması ile yapılacak olup, eğitim ile ilgili eğitim kitleri proje kapsamında Balıkesir Valiliği Proje Ofisi (Bal-PKM) tarafından sağlanacak. Eğitimleri başarıyla veren eğiticimler "Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası`nı" almaya hak kazanacak. İlçe genelinde yapılan eğitimler ile Balıkesir` de proje yapma kapasitesinin  artırılmasına ve daha nitelikli projelerin yapılmasına destek olunup bu sayede Balıkesir` in AB Sürecinde Katılım Öncesi Süreç ve Topluluk Programları kapsamında yapılan hibe duyurularından daha fazla hibe alması sağlanmış oluyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı