Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yılmaz Arslana Büyükşehir Brifingi

Vali Yılmaz Arslana Büyükşehir Brifingi

Geçtiğimiz hafta içerisinde apar topar Ankara´ya giden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde büyükşehir olacak 13 İlin valisi ile birlikte büyükşehir konusunun ele alındığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde apar topar Ankara´ya giden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`nde büyükşehir olacak 13 İl`in valisi ile birlikte büyükşehir konusunun ele alındığını söyledi.
Vali Yılmaz Arslan günlerdir Başkent`teydi. Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde Balıkesir`e dönen Vali Arslan, gidiş nedeninin `Büyükşehir` olduğunu söyledi.
Balıkesir Politika Gazetesi`ne konuşan Vali Yılmaz Arslan, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`nde büyükşehir olacak 13 il`in valisinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini, Başbakan`a sunulan Büyükşehir yasa taslağı hakkında kendilerine brifing verildiğini belirtti.
Büyükşehir konusunda geri adım atılmayacağını, aralarında Balıkesir`in de ye raldığı 13 İl`in büyükşehir belediyesi yapılacağını kaydeden Vali Arslan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`ndeki büyükşehir brifinginde valilerin bu konuda görüşlerinin alındığını söyledi. Arslan, "Toplantıda biz de Balıkesir´in coğrafi özelliği ve konumu doğrultusunda büyükşehir konusunda görüşlerimizi ilettik" dedi.
Büyükşehir Belediyesi konusunda kamuoyuna yansıyanın dışında çok farklı ve bilinmeyen bir durumun söz konusu olmadığını hatırlatan Vali Arslan, son şekli verilen taslağın TBMM`de yasalaşmasıyla birlikte büyükşehir uygulamasının başlayacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı