Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yılmaz Arslan Balıkesir'de Severek Çalıştım

Vali Yılmaz Arslan Balıkesir

Valiler kararnamesiyle 37 aydır görev yaptığı Balıkesirden Batmana atanan Vali Yılmaz Arslan, makamında gazetecileri konuk etti.

Valiler kararnamesiyle 37 aydır görev yaptığı Balıkesir`den Batman`a atanan Vali Yılmaz Arslan, makamında gazetecileri konuk etti. Üç yılı doldurduğu Balıkesir`den güzel anılarla ayrılacağını kaydeden Vali Yılmaz Arslan, görevi sırasında Balıkesir`de iyi bir ortam oluşturduğunu vurguladı. Bir gazetecinin `Milletvekillerinin sizin atanmanızla ilgili bir girişimi olmadı mı?` sorusunu Vali Yılmaz Arslan, " Onların girişimi oldu ama tesir edemediler herhalde" diye karşılık verdi. Vali Yılmaz Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç yıldan sonra görev değişikliğini beklemek gerekiyor. Bu hem benim için hem de diğer valiler için geçerli. Nedeni ise valilikte sürenin olmamasıdır. Geçmişte, 7- 8 yıl bir şehirde valilik yapanlar vardı. Birkaç yıl ilişmezler. Üç yıldan sonra her şey olabilir. Bir de bu o günkü konjenktöre bağlı. Biz hep kendi açımızdan bakıyoruz. Ama olaya Sayın Başbakan, hükümet ve bakanların değerlendirmesi ile de bakmak lazım. Onların önlerindeki öncelikler önemli. Balıkesir rahat ve güzel bir ildir. Bugün ülkenin kritik yerlerinde karşılaşılan sorunların büyük bölümü yoktur burada" dedi.
TÜRKİYE`NİN EN İYİ
KADROSUNA SAHİBİZ
Bu hafta içerisinde Balıkesir`den ayrılacağını ve bayram sonunda da Batman`a gideceğini vurgulayan Vali Yılmaz Arslan, "Önümüzdeki hafta sonu ayrılmayı düşünüyorum. Bayramdan önce gidip bayramdan sonra başlamak istiyorum. Ama bakanlıktan bir çağrı gelirse hemen göreve başlarım. O bölgede Batman pek çok açıdan iyi bir il. Ekonomik seviyesi iyi bir il" dedi. Balıkesir`de kamuda iyi bir hava oluşturdukları için gözünün arkada kalmadığını ifade eden Arslan " Balıkesir`de Türkiye`nin en iyi kadrosu var. Böyle kurulu düzen hemen bozulmaz. Ama bunun da korunması gerekir. Sonuçta buraya gelen arkadaş da bizim jenerasyondan genç bir arkadaştır. O da buraya gelip olayları yakından görecektir. Sonuçta her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Geçen üç yılda taşın altına elimizi soktuk. Bana ne demedik. Öyle yaptığınızda kronikleşmiş şeyleri geçtik. Bir ilde en büyük riski alan validir" dedi.
BALIKESİR HALKINA
TEŞEKKÜR EDERİM
Balıkesir`deki takip ettiği işlerin büyük bölümünü tamamladığını ifade eden Vali Yılmaz Arslan, "Başladığımız işlerin büyük kısmını 2013 yılının ortasında bitireceğiz. Bunların bitişini görmek isterdim. Onları takip edecektir arkadaşlarımız. Benim açımdan öyle Balıkesir`de böyle büyük iş kaldı diyemeyiz. Hastane TOKİ`de ihaleye verileceği tarihi bekliyor. Yeni havaalanı ve terminal binasıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları geldi. Yer tespiti yapıp gönderdik. Kamulaştırma süreci başlayacak. Onun için de 2013 programına kamulaştırma ödeneğinin konulması lazım. Çevre yolu işi var, orada da karayolları çalışmalarını yürütüyor. Bunların takip edilmesi lazım. Balıkesir`de, sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmak doğru değil. Balıkesir`in 42. Valisiyim. Ben Balıkesir`i severek çalıştım. Eğer burada vatandaş da bize sevmişse ne güzel. Sizin aracılığınızla Balıkesir`deki herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı