Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yılmaz Arslan: Balıkesirin sulanabilir arazilerini beş yılda 160 bin hektara çıkarmayı hedefliyoruz

Vali Yılmaz Arslan: Balıkesirin sulanabilir arazilerini beş yılda 160 bin hektara çıkarmayı hedefliyoruz

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma Ticaret Borsasına gelerek, son yatırım ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma Ticaret Borsası`na gelerek, son yatırım ve hizmetler hakkında bilgi aldı.
Borsanın yeni hububat depolarını gezmesinin ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından verilen proje desteği ile Borsaya kazandırılan yeni cihazların yer aldığı hububat tahlil laboratuvarının açılışını da gerçekleştiren Vali Arslan, daha sonra Borsada bir toplantıya katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin`in, gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetler hakkında bilgi vermesinin ardından söz verilen Vali Yılmaz Arslan, Borsanın çalışmalarını takdirle karşıladığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin 2023 hedefli vizyonu bulunuyor. Ülkemizdeki tüm il ve ilçeler bu vizyonun neresinde bulunacakları konusunda hedef koymak zorundadırlar. Bazı yatırım ve hizmetler konusunda Balıkesir`in handikapları bulunmaktadır. Bunların başında dağınık arazi yapısı gelmektedir. Balıkesir ili sınırları içinde şu anda 300 bin hektarlık arazinin ancak 100 bin hektarlık bölümünü yani üçte birini sulama imkânına sahibiz. Önceki beş yıl içinde sulanabilir arazi miktarını 160-170 bin hektara çıkarmayı hedefliyoruz. Balıkesir, yıllık bir milyon ton süt üretimi ile ülkemizin en çok süt üreten ili konumundadır. Ancak, aşırı üretimin sıkıntıları da bulunmaktadır. Önemli olan illerin, ürettikleri ürünleri tüketip, tüketmedikleri konusudur. En çok süt üreten Balıkesir, aynı zamanda en çok tüketen il de olmalıdır. Aynı konu ilimizdeki zeytinyağı için de geçerlidir. Balıkesir, ülkemizin zeytinyağının yarısını üretip, yarısını satan bir il olarak öncelikle kendisi de zeytinyağı tüketimine önem vermelidir."
VALİ YILMAZ ARSLAN: "BALIKESİR VE ÜLKEMİZDEKİSÜT VE ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİNİ ARTTIRMALIIZ"
Bandırma Ticaret Borsası`nı ziyaret eden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Yıllık 1milyon ton süt üretimiyle ülke biricisi konumundaki Balıkesir, kendi ürettiği sütü de tüketmeye çalışmalıdır" dedi.
Ülkemizin yanı sıra Balıkesir`in de süt tüketimi konusunda yeni yöntemler geliştirmesi gerektiğinde dikkati çeken Vali Arslan, şöyle konuştu:
"Aynı konu,zeytinyağı için de geçerlidir. Balıkesir, ülkemizdeki zeytinyağı üretiminin yarısını gerçekleştirip, yarısını satan bir ildir.Odalar ve Borsalar da,süt ve zeytinyağı tüketiminin artması için destek vermelidir."
Vali Arslan, 2,5 yıllık görev süresi içinde çalışmalarını her zaman takdirle karşıladığı Bandırma Ticaret Borsası`nın "örnek bir Borsa" olduğunu belirtti.
VALİ ARSLAN: "YATIRIMLARA AÇIĞIZ"
Bandırma Ticaret Borası`nı ziyaret eden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir ilindeki tarım arazilerinin dağınık durumda bulunmasının bir handikap oluşturduğuna dikkati çekti. Devletimizin, bu sorunu birkaç yıl içinde çözmesi için çaba harcadığına işaret eden Vali Arslan, Balıkesir ili sınırları içinde bulunan 5 organize sanayi bölgesinden, üçünün faal durumda olduğunu belirtti. Arslan, Balıkesir merkezdeki 2, Bandırma`daki 1 organize sanayi bölgesinin faal durumda bulunurken, Gönen ve Burhaniye organize sanayi bölgelerinin faal olmadığını açıkladı. Balıkesir`e yapılacak her yatırıma kucak açmaya hazır olduklarını vurgulayan Vali Arslan, şu değerlendirmede bulundu:
"Yatırımlara, tabii ki doğayı bozmaması ve çevreye zarar vermemesi koşuluyla açığız. Ama bazı kişilerin de, bu yatırımlara, körü körüne karşı çıkmasını doğru bulmuyoruz. Devletin, yatırımların çevreye etkileri konusunda çalışmalar yapan kurumları vardır. Onlar uygun gördükleri takdirde bu yatırımlar elbetteki gerçekleşecektir."
Vali Arslan`ın Borsa ziyareti sırasında Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Çılman, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Şüayip Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Okbay ve Talip Yılmız`da hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu