Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Ustaoğlu: “Balıkesir’in tarım toprakları hazine gibi”

Vali Ustaoğlu: “Balıkesir’in tarım toprakları hazine gibi”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Bandırma’da gün boyu kamu ve özel sektör ziyaretleri gerçekleştirdi. Ustaoğlu, bu kapsamda Bandırma Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Bandırma’da gün boyu kamu ve özel sektör ziyaretleri gerçekleştirdi. Ustaoğlu, bu kapsamda Bandırma Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti.
Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ile birlikte gelen Ustaoğlu’na, önce elektronik satış salonunda Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan tarafından bilgiler verildi.
Vali Ustaoğlu, daha sonra meclis salonunda Borsa yöneticileriyle buluştu. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Aytekin, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çömez, Ali Turan ve Onur Eken, Genel Sekreter Ertunç İşbay, Vali Ustaoğlu ile düşünce alışverişinde bulundular.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, 1940 yılında kurulduklarını, Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük borsası konumunda bulunduklarını, lisanslı depolama kapasitesi açısından ise Türkiye’nin dördüncü borsası olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Son olarak borsamıza güneş enerji sistemini de kurduk. Bandırma ve yöresi olarak lojistik anlamda çok stratejik bir konumdayız. Önemli bir kanatlı hayvan ve yumurta sektörümüz var. Ülkemizin en önemli limanlarından birine sahibiz. Balıkçılıkta önemli bir noktadayız. Gönen’de jeotermalimiz bulunuyor. Borsa olarak üyelerimize ve çiftçilerimize güvenli bir şekilde hızlı bir şekilde hizmet sunuyoruz. Şu anda Bandırma’mız için çevre yolu ulaşımının yanı sıra yeni bir hastaneye ihtiyacımız var.”
VALİ USTAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ TOPRAKLARIMIZ VAR”
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, başta Bandırma olmak üzere Balıkesir’in çok verimli topraklara sahip olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
“Balıkesir’in tarım toprakları tam anlamıyla gizli bir hazine gibi. Tarımda borsalar ve lisanslı depoculuk çok önemli bir yer tutuyor. Önümüzdeki dönemde Balıkesir’in Türkiye’yi, hatta Avrupa’yı doyuran bir il konumuna geleceğine inanıyorum. Çünkü her geçen gün yeraltı kaynaklarımız, termal sularımız artıyor. Ülkemizde halen seracılık ağırlıklı olarak Antalya ve Mersin’de yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda bu seralardaki ürünler zarar görünce ülkemiz etkileniyor. Balıkesir’in geniş tarım arazilerinde artık seracılık da yapılabilir. Bu da Balıkesir tarımı için yeni fırsatlar sunabilir.”
Borsa Başkanı Can Ata Tan ve Meclis Başkanı Recep Güngör tarafından Vali Ustaoğlu’na ziyaretin anısına bir armağan verildi.
Haber : Önder Balıkçı
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı