Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Turhan sergi açılışlarında

Vali Turhan sergi açılışlarında

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde Bağyüzü Köyünde değişik branşlarda açılan kursların sergi ve sertifika töreni Balıkesir Valisi Ahmet Turhanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde Bağyüzü Köyünde değişik branşlarda açılan kursların sergi ve sertifika töreni Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Bağyüzü köyünde düzenlenen sergi açılışı ve sertifika törenine Vali Ahmet Turhan, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, daire müdürleri, okul müdürleri, Bağyüzü İ.Ö.O Müdürü Yüksel Selçuk, Bağyüzü Muhtarı Mehmet İlhan katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende kurs sayısını 331`e, kursiyer sayısını ise yaklaşık 7 bine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürü Nurbin Kolsuz, "Halk Eğitim olarak hedefimiz, kursiyer sayısını 15 binlere ulaştırmak." dedi.
Kaymakam Nalbant yaptığı konuşmasında "Ayvalık insanı köylüsüyle kentlisiyle eğitim gönüllüsüdür, eğitim istiyor ve eğitime destek veriyor" diye konuştu.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, sertifika törenindeki konuşmasında Bağyüzü köylülerine kız çocuklarını okutmalarını söyleyerek, "7 bin insanımızın boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek edinmelerine katkıda bulunmak çok önemli. Benim sizden ricam, kız çocuklarımızı okutalım. Okutamazsak bir meslek sahibi yapalım. Bir bilezik kazandıralım. Kızlarımızın okuması ve meslek sahibi olması önemli" dedi.
Bağyüzü Köyüne, asfalt yol, parke taş onarım ve çocuk parkı sözü verildi
Balıkesir Valisi Turhan, Bağyüzü`nden Bergama`ya kadar olan yolun asfaltlanması ve 1600 metrelik kilit taşı döşemesi için destek olacaklarını söyledi. Ayrıca köydeki eski karakol binasının onarılıp sosyal çalışmalarda kullanılabilmesi için de köy muhtarına talimat veren Vali Turhan, çocuklar için bir de oyun parkı sözü verdi.
Bağyüzü Köyü İ.Ö.O Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Vali Turhan, makine nakışı, el sanatları ve halı kurslarına katılan kursiyerlerine belgelerini verdi.
Sergide kurs öğretmenlerinin desteği ile kursiyerler tarafından yapılan el işlemeleri ve sanatları sergilendi. Sergiyi gezen Vali Turhan, 70 yaşındaki Günel İşçier`in yaptığı seramik vazoyu çok beğendiğini söyledi.
Köylü vatandaşlarımızın ürettiği ürünlerin özellikle seramik ürünlerin çok güzel olduğu bu ürünlerin turizme yönelik değerlendirilebileceği ve bu kapsamda açılacak kursların atölyeye dönüştürülmesine karar verildi.
Sergi açılışından sonra katılımcılara mantı, nohutlu pilav ve fıstıklı helva ikram edildi.
Vali Turhan, daha sonra Ayvalık Çamoba köyündeki Halk Eğitim Merkezi`nin etkinliğine katıldı. Köylü vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Vali Turhan, vatandaşlar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların dile getirdikleri talepleri de dinleyen Vali Turhan,  imkanlar dahilinde, sorunların çözüleceğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli