Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Turhan Kadıköy Beldesinde açılışa katıldı

Vali Turhan Kadıköy Beldesinde açılışa katıldı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremite bağlı Kadıköy Beldesinde yapımı tamamlanan 4 Nolu Kadıköy Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Servis İstasyonu binalarının açılış törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit`e bağlı Kadıköy Beldesinde yapımı tamamlanan 4 Nolu Kadıköy Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Servis İstasyonu binalarının açılış törenine katıldı.
Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Kadıköy 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Servis İstasyonu binalarının açılış törenine, Vali Turhan  ile birlikte Kaymakam Osman Tunç, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel ve davetliler katıldı. 
1000 M2`lik alanda 350 metrekare alana inşa edilen binanın yaklaşık maliyetinin 500 bin TL olduğu bildirilirken, binanın bir bölümünde de 112 Acil Yardım İstasyonu hizmet gösteriyor.
Açılış töreninde konuşan Kadıköy belediye Başkanı Hasan Özel, binanın teknik özellikleri ve maliyeti hakkında genel bilgiler verdi.
Milletvekili Aydınlıoğlu, AKP Hükümeti`nin bölgeye sağlığı hizmetler hakkında genel bilgiler verdi. 
Daha sonra konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Uğur, "Güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Huzur ve güven içinde bayramımızı idrak ettik. Herkesin bayramını tebrik ediyorum. Ülkemizde huzur, güven, istikrar olduğu zaman yatırımlar da peşi sıra geliyor. Ülkemizde siyasi, ekonomik istikrar var. Huzur ve güven ortamı var. Allah`a şükür yılbaşından bu yana ülkemizde terör artık durdu. Kan akmıyor, şehit gelmiyor. İnşallah bu artık kalıcı olacak ve devam edecektir. Bu güne kadar teröre giden paralarımız yatırıma dönüşecektir. İşte Edremit`te bir cazibe merkezi. 138 bin nüfusu var. Ama yaz nüfusu Bayram tatili ile birleşince 700 binlere ulaşan bir nüfusu oldu. Büyükşehir olmasıyla da Edremit ve beldelerine daha güzel hizmet verilecektir. Havaalanı çalışıyor, yollar yapılıyor. Bundan sonra okullar açılıncaya kadar da ticari hareketlilik devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Ahmet Turhan ise, "Bu güzel sağlık hizmetinin beldemize, Edremit`imize hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir ile beldeler kapanıyor diyoruz ama son ana kadar hizmet yarışına devam etmesi açısından güzel bir kurum kazandırıldığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üniversite hastanemiz, şehir hastanemiz en yakın sürede hizmete girecek, ihalesi yapılacak. Ancak bunlar kolay olmuyor. Başta vekillerimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Balıkesir sadece çevresine değil, yurt dışına dahil sağlık hizmeti satan bir şehir olacak." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini protokol mensupları kesti ve tesisleri inceleyip görevlilerden bilgiler aldılar. 
Vali Turhan ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından, Edremit `teki sel felaketinde toprak kayması yaşanan Kadıköy`deki Şıp-Şıp Dede Mesire Alanı`na giderek incelemede bulundu. 
Vali Turhan, son olarak Edremitli iş adamı ve bilim dalında önemli çalışmalara imza atan Türk mucit Faruk Durukan`ın Edremit`teki tesislerini ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli