Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Turhan, Gönenlilerden üç çocuk istedi

Vali Turhan, Gönenlilerden üç çocuk istedi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, açılış törenleri için geldiği Gönende, yaptığı konuşmada, Gönende uyum içinde çalıştığını görmekten memnun olduğunu söyledi. Vali Turhan, Gönende iş dünyasına da yönelik verdiği mesajında Nüfus hızla azalıyor.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, açılış törenleri için geldiği Gönen`de, yaptığı konuşmada, Gönen`de uyum içinde çalıştığını görmekten memnun olduğunu söyledi.
Vali Turhan, Gönen`de iş dünyasına da yönelik verdiği mesajında "Nüfus hızla azalıyor. Balıkesir`de kimse 2 çocuktan fazla yapmıyor. İş adamı olsam, 3 çocuk yapan işçimi ödüllendiririm" önerisinde bulundu.
Mehmet Efendi ismi okulda anılacak
16 derslikli Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesinin protokolünü imzalayan hem de tanışma amacıyla Gönen`deki STÖ ve iş dünyasıyla bir araya gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Vali Turhan, bürokratlara "koltukta oturma dönemi bitti. Heyecanını yitiren, yorulan kenara çekilecek" uyarısında bulundu.
Balıkesir`in eğitimde ilk 3`te yer almasını isteyen Turhan, Türkiye`nin 2023 hedefinde Balıkesir`in konuyla ilgili de "Balıkesir, sanayisi, turizmi, hayvancılığı ve sağlık turizmiyle Türkiye`nin lokomotif ili olmalıdır"  dedi.
Vali Turhan: "Gönen marka olmuş ilçemiz"
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan 2012 yılının son günlerinde Gönen iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda buluştu.
8,5 dönüm alana yapılacak olan 16 derslikli Mehmet Efendi İmam Hatip Anadolu Lisesinin protokolünün imzalandığı kahvaltılı toplantıda, Balıkesir`de yönetim anlayışının değiştiğinin mesajını veren Vali Turhan çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Devletin vatandaşı için var olduğunu işaret eden Turhan, "bizler, sizler için varız. Yemek verdiğimizde, bir şeyler isterdik. Kamuda anlayış artık değişti. Kamu yatırımlarıyla kalkınma olmaz. Kamunun görevi iş adamlarına yatırım için ortam sağlamak" dedi. 
Türkiye`nin 2023 hedefinde, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu da sözlerine ekleyen Turhan, "Anadolu toprakları çok zengin, değerli. Bu yüzden hep birileri, bazen açıkça bazen de sinsice göz dikmiş. PKK bunun ürünü. Zenginliğimizi kullanalım. Hükümetin ya da devletin kişi başına milli geliri yükseltme hedefi varsa, bu hepimizin hedefi olmalı. Benim, Balıkesir`de hedefim eğitimde Türkiye`nin ilk üç arasında yer almak. Sanayinin, turizmin, sağlık turizminin, hayvancılığın, tarımın şehri olan Balıkesir`in hedefi de, ülkenin lokomotif ili olmalı. Bu coğrafya, dünya da ender rastlanılan coğrafya. Balıkesir, Türkiye`de yatırımcı için en uygun şehir. Trakya ve İstanbul`un yatırımları Bandırma-Gönen-Biga hattının bulunduğu bu bölgeye kayacak. Biz, istemesek de Balıkesir çok büyüyecek. Sanayileşirken, çevreyi korumamız gerekir. Planlama buna göre yapılmalı. Sanayi şehri olan Gebze`de insanlar yaşayamıyor" diyerek, çevreye verdiği önemi aktardı.
Elbisemize sığamıyoruz diyen  Vali Ahmet Turhan "ihracat miktarımızı yükseltmeliyiz. Ülke olarak, dünyadaki haksızlıklara  müdahale edebilmeyiz. Bunun için de iş bilenin sağlıklı olması, yatırımcı bürokraside haksızlığa uğramaması lazım" dedi.
Vali Turhan: "Yorulan bürokrat kenara çekilecek"
Bürokrasinin alt kademesinde çalışanların düşünce yapısına da isyan eden Vali Ahmet Turhan, kişisel kaprislerden dolayı yatırımcının önünün tıkandığını söyleyerek, "biz, sizlerin hizmetkarlayız. Ancak, alt kademedeki bürokrasiyi buna ikna edemedik. Alt kademe, kaprisleri için yatırıma engel olabiliyor. Balıkesir`de bunları ortadan kaldıracağız. Yorulan, heyecanını yitiren memurları kenara çekeceğiz" dedi.
Vali Turhan: "3 çocuk yapın"
Gönen`de en az üç çocuk yapın çağrısında bulunan Vali Ahmet Turhan, gerekçesini de "Balıkesir`de bir kişinin en fazla iki çocuğu var. Nüfusumuz hızla azalıyor. İş adamı olsan, üç çocuğu olan işçimi ödüllendiririm. İngilizler bile en az üç çocuk yapıyor. Biz, en azından İngilizler kadar olmalıyız" diye açıkladı.
Vali Turhan: "Gönen Belediyesi iyi hizmetler veriyor"
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, gençler ve çocukların önceliklerini olduğunun altını çizerek, "her ilçedeki halk eğitimlerden spor kursları istiyoruz. Gelecek yılın sonunda, İlçe Gençlik Spor Müdürlükleri ile Halk Eğitimlerin performanslarını denetleyeceğiz. Halk Eğitim ve İlçe Spor Müdürleri koltuklarda oturmayacak. Başarısız olan yöneticiler görevden alınacak. Sokakta başıboş çocuk olmayacak. Her çocuk, sportif bir faaliyetle fiili olarak uğraşacak. Bunlar zorunlu. Sosyal faaliyette yer almayan çocuk kendine güvensiz oluyor.
Belediyeler, Halk Eğitim ve İlçe Spor Müdürlüklerinden daha iyi sosyal etkinlikler yapıyor. Belediyeler yapınca, sağ olsun bizim müdürler kenara çekiliyor. Kamu da belediyelerle yarışacak.
Gönen`de güzel bir uyum var. Güzel hizmetler yapan belediyeniz var. Bürokrasi olarak, iyiye güzele engel olmayacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi kaybettikten sonra sanayinin gelişmesinin hiçbir anlamı yok" dedi.
Mehmet Efendi İmam Hatip Lisesi yapımı için üçlü protokol imzalandı
Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi için Balıkesir Valiliği, Gönen Belediyesi ve dernek tarafından üçlü protokol imzalandı.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Belediyesi olarak, Gönen`deki tüm okulların çevre düzenlemesini yaptıklarını ve okul yapımı için ikinci kez protokol imzaladıklarını belirtirken, Vali Turhan da yapılan yeni okulun bahçesine Balıkesir Valiliği olarak halı saha yapma sözünü verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli