Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Turhan, engelli çocukların okullarında

Vali Turhan, engelli çocukların okullarında

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yapımı yeni tamamlanan Balıkesir Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Balıkesir Altıeylül Sevgi Eğitim Uygulama Merkezindeki otistik çocukların eğitim gördüğü okulları ziyaret etti. Turhanın ziyaretine Altıeylül

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yapımı yeni tamamlanan Balıkesir Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Balıkesir Altıeylül Sevgi Eğitim Uygulama Merkezi`ndeki otistik çocukların eğitim gördüğü okulları ziyaret etti. Turhan`ın ziyaretine Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale`de eşlik etti.
7-12 yaş gurubundaki orta ve ağır düzeyde öğrenme güçlüğü çeken özel öğrencilere el sanatları, takı tasarım ve kağıt kesme gibi el becerilerinin kazandırıldığı okullarda sınıfları gezen Vali Turhan, öğrencilerle yakından ilgilenip hediyeler verdi.
Okulun yemekhanesi, bahçesi ve spor salonunda da incelemelerde bulunan ve beden eğitimi dersinde öğrencilere eşlik eden Vali Turhan "Hizmete yeni giren bina modern ve güzel bir yapı olmuş. Bu alanda iki tane okulumuz var. Biri otizm çocukların eğitimi için diğeri de özel eğitim okulumuz. Çocuklarımızı görünce ne kadar empati yapmamız gerektiğini görüyoruz. Çocuklarımız bu okulumuzla, eğitimle topluma katkı sağlayacak, toplumun içine girerek engellerini kaldırmış olacaklar. Bu okulda görev yapan öğretmenlerimizin fedakarlığı sayesinde özel öğrencilerimiz yeni aşamalar kaydederek kendi seviyelerine göre gelişim ve ilerleme sağlayacaklar" dedi.
Sınıfları gezip öğrencilerle yakından ilgilenen Turhan "Buradaki öğrencilerimiz toplumumuzun özel birer parçasıdır. Onların en çok sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Onları bugün bu okullarda kucaklayan öğretmenlerimiz fedakarca hizmet etmektedirler" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli