Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak’tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Vali Şıldak’tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin milli birliğini, istiklâlini hedef alan hain darbe girişiminin yıldönümünde mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin milli birliğini, istiklâlini hedef alan hain darbe girişiminin yıldönümünde mesaj yayımladı. 
15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin, aziz milletimizin demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığını kararlılıkla ortaya koyarak göstermiş olduğu topyekûn mücadelesi sayesinde yenilgiyle sonuçlandığını kaydeden Vali Şıldak “Hain darbe girişimi ile hiçbir düşmanın cesaret dahi edemediği, devletin başı Cumhurbaşkanı ile devletin bekasını, milletin can, mal ve güvenliğini sağlayan TBMM ile temel kurumları hedef alınmıştır. Türk Milleti tarih boyunca esaret görmemiştir. Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancından asla vazgeçmeyeceğine, gerekirse canını ortaya koyarak milli birlik ve beraberliğini koruyacağına ant içmiştir. Bölgesinde sorun çözebilen güçlü lider ülke konumundan rahatsızlık duyan, milli birliğimizin bozulmasını amaçlayan çevrelerce ve bazı yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen kalkışmanın yaşandığı gece kadın erkek, genç ihtiyar sokaklara, meydanlara koşmuş, tankın, topun, mermilerin önüne kendini siper etmiştir. Tarih boyunca kahramanlık destanlarıyla anılan Aziz Türk milleti, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda büyüyen ve gelişen, dünyanın önde gelen devletleri arasında yerini alan Ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine yöneltilen her türlü tehdide asla izin vermeyecektir. Balıkesir halkı darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren sivil toplum kuruluşları, basını ile tek vücut olarak devletinin yanında yer alarak, geçmişte Kuva-yi Milliye ruhuyla yurdumuzun işgaline karşı en önde göstermiş olduğu kahramanca mücadelesinden aldığı güçle milletin iradesine her zaman sahip çıkacağını bir kez daha göstermiştir. Devletimiz, tüm kurumları ve Türk milletinin desteği ile ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve istiklâline kasteden tüm hain odaklara, FETÖ, PKK ve bütün bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla, Aziz vatanın birliği, demokrasi ve milli iradeye saldıran hainlere karşı duran bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.” 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı