Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Vali Şıldak üniversite öğrencilerini karşıladı

Vali Şıldak üniversite öğrencilerini karşıladı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, üniversite öğrenimi için Balıkesir’e gelen gençleri bilgilendiren ve yönlendiren stantları ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, üniversite öğrenimi için Balıkesir’e gelen gençleri bilgilendiren ve yönlendiren stantları ziyaret etti.  

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Otobüs Terminali ile Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda oluşturulan stantları ziyaret eden Vali Şıldak, öğrencilerin Valilik ve Kaymakamlıklardaki Açık Kapı Birimlerine de yönlendirildiğini söyledi. 

Öğrencilere gerekli desteğin sağlandığını, barınma ve konaklama konusunda devletin onları yalnız bırakmadığını kaydeden Vali Şıldak Balıkesir Otobüs Terminalinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu yıl Balıkesir’de üniversite eğitimlerine başlayacak ya da eğitimlerini sürdürecek olan gençlerimizle beraberiz. Şehrimizde bulunan iki üniversitemizde 50 bine yakın gencimiz öğrenim görüyor. Gençlik Spor Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bu yıl gençlerimizin sağlıklı ve güvenli koşullarda barınma imkanları kendilerine sağlanarak en huzurlu ortamlarda bulunmaları, öğrenim hayatlarını bu şekilde devam ettirebilmeleri için bütün Valiliklerimizden gerekli önlemlerin alınması istendi. Biz de iki aydır bu sürece hazırlanıyoruz. İlimizdeki öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızdaki yatak kapasitesini artırdık. Bu kapasiteyi 7 binlerden 10 binin üzerine çıkardık. Yani % 30’un üzerinde bir artışla gençlerimiz daha çok barınma imkanına kavuşmuş oldu. Yurtlarımıza ranza sistemleri yerleştirdik. Buna ilave olarak özel yurt ve pansiyonlarda da bir artışa gittik. Yine İlimizde 400’ün üzerinde özel yurt ve pansiyon kapasitesini artırdık. İl merkezinde bir oteli kiralayarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sistemine tanımlanmasını ve bu şekilde buraya da yerleştirme yapılmasını sağladık.” ifadelerini kullandı. 

Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 26 Eylül’de eğitime başlayacağını belirten Şıldak, “Bu haftadan itibaren İl merkezinin farklı noktalarında ve Bandırma İlçemizde oluşturulan stantlarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kurumlarımız çocukları karşılıyor. Valiliğimizde ve Kaymakamlıklarımızda Açık Kapı Birimlerimizi de görevlendirdik. Buralarda saat 08.30-19.00 arasında hafta sonları dahil hizmet verilecek. Buradaki amacımız gelen gençlerimizi yalnız bırakmamak, onlara şehrimizle ilgili bilgilendirme ve yönlendirme yapmak. İlimizde bin 106 yatak kapasitesi kapsamında kamu misafirhaneleri kontenjanını öğrencilerimize ayırdık. Yani yurda yerleşemeyen, bir ev kiralama, özel yurt ve pansiyon konusunda ilk 2 haftalık sürede herhangi bir sıkıntıyla karşılaşan gençlerimizi de yalnız bırakmamak için kamu misafirhanelerimizi açtık ve buralardaki konaklama ücretleri de Gençlik Spor Bakanlığına ait yurt ücretleri tarifesinden uygulanıyor. Yani buraların günlük tarifesi de 12,5 TL’dir. Düşük bir maliyetle bu hizmeti de gençlerimize sunuyoruz.” dedi. 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı