Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak, okuma-yazma öğrenen kursiyerlerle buluştu

Vali Şıldak, okuma-yazma öğrenen kursiyerlerle buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı eşliğinde Alteylül Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerle bir araya gelerek öğrenme coşkusuna ortak oldu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı eşliğinde Alteylül Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerle bir araya gelerek öğrenme coşkusuna ortak oldu. 
Zorunlu ilköğretim çağı dışında bulunan ve okuma yazma bilmeyen 4 kursiyerin katıldığı "Okuma Yazma 1. Kademe Kurslarının" gerçekleştirildiği sınıfı ziyaret eden Vali Şıldak ve İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı kursiyerler ile sohbet ederken, okuma yazma öğrenen kursiyerlerin heyecan ve mutluluklarına ortak oldular. 
"Yetişkinler 1. Kademe Okuma Yazma Öğretimi ve Temel Eğitim Programı" dâhilinde okuma yazma öğrenen kursiyerlerden 74 yaşındaki Emine Özbek, "Bugüne kadar kurslara gelememiştim ama öğrenmenin yaşı yok dedim ve yıllar sonra kendim için bir şeyler yaptım, kursa başladım. Artık okuyabiliyorum. Telefonla yakınlarımı arayabiliyorum. İlaçlarımı içebiliyorum ve en çok ihtiyaç duyduğum şey olan hastanede adımı artık okuyabiliyorum. Çok mutluyum." diye konuştu. 
Okuma yazma kursları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve kursiyerlerimizle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Okuma yazma bilmek ve bilmemek arasındaki fark herhangi bir olayı başkalarının duyguları ile yaşamak ve aynı olayı kendi duygularımız ile yaşamak arasındaki fark gibidir. Okumayı ve yazmayı öğrenen kişi kendi duygularına kavuşarak her dileğini kendi kalemiyle dile getirme mutluluğuna erer. Okuma yazma bilmemek gözü bağlı bir şekilde yaşamak gibidir. Karanlıkta el yordamıyla yürümeye çalışmaya benzer, ya düşer ya da sağa sola çarparsın. Halk Eğitim Merkezlerimizce açılan okuma yazma kurslarımızda öğrenim gören sizler okuma yazma öğrenerek her işinizi kendiniz yapabilecek duruma geliyorsunuz. Bu kurslarda eğitim görerek "Okur Yazarlık Belgesi" alıyorsunuz. Sizler "Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur." sözünün en güzel örneklerisiniz.  Sizlerin okuma yazma öğrendiğiniz zaman yaşadığınız mutluluk ve heyecan bizim de mutluluğumuzla birleşiyor." dedi.  
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı