Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Şıldak, Marmara’da muhtarları dinledi

Vali Şıldak, Marmara’da muhtarları dinledi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek üzere düzenlenen programlar kapsamında Marmara İlçesi’nde İl ve İlçe Kurum Müdürlerinin katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantısı'nda muht

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek üzere düzenlenen programlar kapsamında Marmara İlçesi’nde İl ve İlçe Kurum Müdürlerinin katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantısı'nda muhtarları dinledi. Recep Mercan İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Vali Şıldak, İlçede çalışmaları, yürütülen ve planlanan projeleri ele aldı.  
Vali Şıldak, toplantıya Marmara Kaymakamı Murat Çiçek ve Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’dan İlçeyle ilgili bilgiler alarak başladı. 
İl müdürleri, kurumlarının İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği, yürütülen güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine aktarıldığı toplantıda, hizmetlerin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması için fikir alışverişinde bulunuldu. 
Vali Şıldak, muhtarlar tarafından iletilen talep ve ihtiyaçlar için ilgili kurumlarla yapılacak çalışmalarla çözüme yönelik koordinasyon sağlanacağını belirtti. 
Vatandaşın sözcüsü olan muhtarlar, ilettikleri taleplere sonuç odaklı yaklaşılması dolayısıyla değerlendirme toplantısı vesilesiyle kendilerini bir araya getiren Vali Şıldak’a teşekkür ettiler. 
Balıkesir’de bütün kurumların güçlü bir işbirliği içinde birleşerek çalışmasıyla vatandaşlara hizmet etmekten son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Şıldak, toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Son derece başarılı bir süreç yönetimi ile Marmara'daki işler sıkı bir şekilde takip ediliyor. Yaz aylarında 100 binin üzerinde nüfusa ev sahipliğiyle 3 adadan oluşan bu yerleşim yerinde kış dönemindeki hizmet sürekliliğinin de sağlanması noktasında eksiklerin her gelişimizde giderildiğini görüyoruz. Benim de 5 kez geldiğim Marmara İlçemizde her gelişimizde bir eksikliğin kapatıldığını görüyorum. Pek çok hizmetin buraya aktığını her alandaki yansımalarından görüyoruz ve bunlar mutluluk verici gelişmeler.” dedi. 
Yapılan yatırımlarla devletin imkanlarının İlçeye en iyi şekilde yansıtıldığını sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Yeni yılın ilk günlerinde Süleyman İlik Devlet Hastanesi hizmet vermeye başlayacak. Bugün yaptığımız incelemede çok az denecek kadar küçük eksikliklerin kaldığını ve bunların kısa sürede giderileceğini söyleyebiliriz. Yine Avşa Hastanesi yaklaşık 2 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak. Valiliğimiz, Marmara Belediyesi ve Kültür Turizm Bakanlığı desteği ile tarihi bir binanın İlçe merkezinde restore edilerek kütüphaneye dönüştürülmesi ile hizmet vermeye başladı. Saraylarda iskele binasının hemen karşısındaki bekleme salonu olarak yapılan yapının ikinci katı da yine Kültür Bakanlığı tarafından bir şube kütüphane olarak hizmet vermeye başlayacak. Saraylar Mahallesi’nde Gençlik Merkezi tamamlanmış durumda bulunuyor. Spor Toto Teşkilatımızın, Gençlik Spor Bakanlığı’mızın, Belediyemizin ve bir hayırseverimizin destekleriyle yapılacak kapalı spor salonunun inşaatına da başlandı. Ayrıca Avşa'da Jandarma Karakol binamızın inşaatı 2023 yılında tamamlanarak misafirhane bölümü ile birlikte hizmete girecek. Çevre Şehircilik Bakanlığı Marmara İlçemizde Saraylar’dan başlayıp 26 kilometrelik bir hat boyunca uzanan ve tepe noktaya ulaşan mesafede yürüyüş yolu bisiklet yolu içeren bir çevre düzenlemesi hayata geçirecek. 2023 yılı bitmeden İlçemize kazandırılmış olacak. 140 adet TOKİ konutunun da yapılması planlanıyor. Biz de İçişleri Bakanlığı bütçesinden YİKOB olarak Saraylar Mahallesi’nde 5 kilometre beton yol gerçekleştirdik.” diye konuştu 
Haber Merkezi

 

Kurumsal
 



Anahtar Kelimeler: Şıldak Marmara’ muhtarları dinledi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı