Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Vali Arslan yılın son günü ilçemize geldi

Vali Arslan yılın son günü  ilçemize geldi

Kamu kurum ve kuruluşların yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla, ilçeleri dolaşan Vali Arslan, dün ilçemizdeydi. Vali Arslanın ziyaret ettiği yerler arasında Ocaklar ve Edincik beldeleri de yer aldı.

Kamu kurum ve kuruluşların yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla, ilçeleri dolaşan Vali Arslan, dün ilçemizdeydi.  Vali Arslan`ın ziyaret ettiği yerler arasında Ocaklar ve Edincik beldeleri de yer aldı.
İlk olarak Erdek Kaymakamlığı ile başlayan ziyarette, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, İl Özel İdaresi, Köydes, Hastane ve okul inşaatları hakkında Vali Arslan`a brifing verdi.
Kaymakamlık ziyareti sonrası Belediyeyi ziyaret eden Vali, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali Arslan başkanlığındaki heyet daha sonra, 1800`lü yıllarda inşa edilen, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında Hastane olarak hizmet veren daha sonra Atatürk ilkokul binası olarak kullanılan ve şu anda kullanılamayan, tarihi binada incelemelerde bulundu. Arslan, tarihi binanın biran önce restore edilerek halkın hizmetine sunulması talimatı verdi. Valimiz daha sonra Erdek Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret etti.

Vali Arslan, öğleden sonra Ocaklar`a geçti. Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak`la görüşen Vali Arslan, Ocaklar`a kurulması istenen 9,5 milyon keşif bedelli katı atık arıtma tesis ile isale hattı yapımına İller Bankası tarafından desteklenmesi konusunda başkan Durak`a yardım sözü verdi. Ocaklar Beldesi ile Turan Köyü arasındaki 9.km.lik yolun virajlı ve dar olan 4 km.lik kısmında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol yapım ve genişletme çalışmalarını inceledi. Köy kahvesinde köylüler ile bir süre sohbet eden Arslan, Edincik`e gitmek üzere bölgeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false