Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Ahmet Turhandan Türkiye 1.si bayan çiftçiye anlamlı ödül

Vali Ahmet Turhandan Türkiye 1.si bayan çiftçiye anlamlı ödül

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışmasında Türkiye 1.si olan Susurluklu Özlem Ökmen Filizi ziyaret edip kutladı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışmasında Türkiye 1.si olan Susurluk`lu Özlem Ökmen Filiz`i ziyaret edip kutladı. 
Susurluk ilçesindeki şampiyon çiftçinin işletmesini gezerek incelemelerde bulunan Vali Turhan, kadın çiftçiye burada bir plaket verip başarısından dolayı kutladı. 
Vali Ahmet Turhan, hafta sonu gittiği Susurluk`ta, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" Türkiye birincisi olan Özlem Ökmen Filiz`e ait işletmeyi gezerek incelemelerde bulundu. 
Vali Turhan, hibe desteği alan kadın girişimciye başarı plaketi verdi. Türkiye şampiyonu olarak Balıkesir`in de gururu olan kadın çiftçi Özlem Ökmen Filiz, modern ahırda 100`e yakın büyükbaş hayvanı olduğunu, günde yaklaşık 250 litre süt aldığını, kendi tesisinde köy yoğurdu üretimine geçtiğini anlattı. Vali Ahmet Turhan dikkatle dinlediği kadın çiftçiyi girişimciliği ve elde ettiği başarısından dolayı kutlarken, bayanların bu tür girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi. 
Vali Ahmet Turhan, kadın çiftçiyi ziyaretinin ardından Susurluk`taki Özel İdare destekli arıcılık projesini de inceledi. Susurluk ilçesinde arıcılık desteklerinin artırılması için talimat veren Vali Turhan, ayrıca 20 çiftçiye kurs açılması, bu kapsamda arı kovanı verilmesi için 20 bin TL destek sözü verdi. Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Ahmet Turhan, kendisine sunulan köy yemeklerinden tattı, vatandaşlara teşekkür etti. Susurluk`ta son olarak Buzağılık ve Karşıyaka köprülerini de inceleyen Vali Turhan, daha sonra Balıkesir`e döndü.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli