Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Ahmet Turhan, sanayinin kontrollü büyümesini istedi

Vali Ahmet Turhan, sanayinin kontrollü büyümesini istedi

Balıkesir Valisi Turhan, bölgede sanayi tesislerinin Biga, Bandırma ve Balıkesir Merkez bölgesinde yer alması gerektiğini dile getirdi.

Balıkesir Valisi Turhan, bölgede sanayi tesislerinin Biga, Bandırma ve Balıkesir Merkez bölgesinde yer alması gerektiğini dile getirdi. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Bölge planı hakkında ilk değerlendirmeyi yaptı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın hazırladığı 2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı`na ilk değerlendirme Vali Turhan tarafından yapıldı.
Turhan, "Planlama yaparken bazı konularda gelecek 50 yıl göz önünde bulundurulmalı" dedi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın hazırladığı 2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı, GMKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Valimiz Ahmet Turhan`a sunuldu.
Ajansın internet sitesinde görüş ve öneriler için erişilebilen Bölge Planı için ilk değerlendirmeleri olumlu olan Turhan, özellikle sanayi konusundaki planların daha detaylı şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Şuayip Ünal, tarafından sunulan Bölge Planı taslağı, 2012 yılında başlayan İlçe Çalıştayları, Sektörel Çalıştaylar, Saha Çalışmaları, Araştırma Raporları, Kurum Görüşmeleri, Literatür Taramaları, Anketler, İkincil Veriler ve son olarak Kalkınma Kurulunda yapılan Ortak Akıl Toplantısıyla hazırlandı. Plan taslağında Balıkesir ve Çanakkale`de üç gelişme ekseni ve bu eksenlerin altında 18 öncelik tespit edildi.
Yapılan Bölge Planı Taslağı sunumunda tüm detaylarla ilgilenen Vali Turhan`ın özellikle sanayinin kontrollü büyümesi konusuna dikkat çekerek, "Eğer bu bölgede yaşanabilir bir çevre istiyorsak sanayi yatırımlarının mutlaka kontrollü bir şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle Edremit Körfezi bölgesine tarım ve zeytin dışında sanayinin girmemesi, sanayi alanlarının doğal çevreye zarar vermeyecek şekilde olması gerekir" dedi.
Bölgede sanayi tesislerinin Biga, Bandırma ve Balıkesir Merkez bölgesinde yer alması gerektiğinin altını çizen Vali Turhan, planda özellikle sanayinin, doğru yerlerde planlanmasının tarım, hayvancılık ve turizm alanlarının daralmaması ve bu alanlarda kalkınmanın yürütülmesi ve yaşanabilir bir şehrin gerçekleştirilmesi için hayati önem taşıdığını söyledi.
2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı taslağı 24 Temmuz Çarşamba günü GMKA Yönetim Kurulu üyelerinin görüşlerine sunulacak. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı