Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Ahmet Turhan Gönende tabakhaneler bölgesini gezdi

Vali Ahmet Turhan Gönende tabakhaneler bölgesini gezdi

Gönen gezisinde tabakhane bölgesini ziyaret eden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, TOKİ vasıtasıyla OSBye taşınmak isteyen deri esnafına burası Gönende kentsel dönüşümün başlayacağı yer.

Gönen gezisinde tabakhane bölgesini ziyaret eden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, TOKİ vasıtasıyla OSB`ye taşınmak isteyen deri esnafına "burası Gönen`de kentsel dönüşümün başlayacağı yer. Turizm alanı ilan edildiğinde çok önemli olacak. Elinizden çıkartmayın. TOKİ buraya seve seve gelir, siz teşviklerle yatırımınızı yapın, burasını turizm olarak değerlendirin. Buranın temizlenmesi demek Gönen`in markalaşması demek" önerisinde bulundu.
Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Göne Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`la birlikte Gönen Tabakhaneler Bölgesini ziyaret eden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dernek lokalin de derici esnaflarla bir araya geldi. Gönen dericilerinden de Çin pazarına girmelerini isteyen Vali Turhan, GMKA olarak Çin`e gezi düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.
Deri Organize Sanayi ve Organize Sanayi Bölgesinin bölgenin geleceğini oluşturduğunu kaydeden Vali Turhan, "Gönen, Kaplıcalarıyla marka. Bu markayı dünya çapında bir yere getirilmesi için özel sektörün kaplıca turizmine girmesi gerekir. Burasının turizm alanı ilan edilmesiyle, bu alan kentsel dönüşüm merkezi olur. Buranın temizlenmesi, Gönen`in markalaşması açısından önemli" dedi
OSB`nin fırsat olduğunu da bildiren Vali Turhan, "Adı her ne kadar Bandırma geçse de Organize Sanayi Gönen mücavir alanı içerisinde. OSB`ye doğalgaz getirilmesi için çalışıyoruz" derken, derici esnafından Deri OSB`ye taşınma sürecinde sanayi Bakanlığının ve Çevre Bakanlığının düşük faizli kredilerinden faydalanmalarını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı