Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı´nın önerdiği ?Süt Dağıtım? Projesinde imzalar atıldı

Vali Yazıcı´nın önerdiği ?Süt Dağıtım? Projesinde imzalar atıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, süt dağıtım projesi protokol imza törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, süt dağıtım projesi protokol imza törenine katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla anne adaylarına süt dağıtım projesine ortak oldular.
Balıkesir´de her yıl yaklaşık 5 bin anne adayına ücretsiz olarak 24´er litre süt dağıtımı için düzenlenen protokol imza töreni Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Yeşilbaş, Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Servet Kocaöz, süt üreticileri birlikleri, meclis üyeleri ve daire başkanlarının katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu´nda yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi protokol ile bir yılda 120 bin litre süt dağıtımı gerçekleştirecek. Proje ile anne adaylarının hamilelik veya emzirme dönemlerinde yeterli beslenmelerine yönelik süt içme ile sağlık kontrollerinin düzenli yapılmasına olanak sağlanacak.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Ersin Yazıcı´nın tavsiyesi ile bu projeye başladıklarını söyledi.
Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kocaeli´nde uygulanmış olan gebelere süt verilmesi projesini bizlere tavsiye ettiler. Biz de bu tavsiye üzerine bu projeye başladık. Süt hamile kadınlarımız için, gelecek nesil ve gençlerimiz için çok önemli. Bizde bunu memnuniyetle karşıladık. Bugün bir protokol imzalayacağız. Balıkesir´de 12 bin doğum oluyor. Biz gelir düzeyi düşük kesime, 5 bin hamile kadına, 4 defa 6´şar litre toplam 24 litre hamileliği boyunca süt vereceğiz. Halk Sağlığı Merkezine hamile kadınlarımız mutlaka gitsin. Balıkesir süt üretiminde önde gelen illerden yılda 1 milyon tona yakın üretim var. Süt üreticisini de desteklemek istiyoruz. Yılda 120 bin litre gibi sütü üreticimizden alacağız. Hem sağlık hem de süt üreticisine destek sağlıyoruz? diye konuştu.
Protokol imza töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı da, Balıkesir´de tarım ve hayvancılıkta önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi´nin süt üreticisi hem de annelerimiz için çok önemli bir adım attığını ifade eden Vali Yazıcı, "Bu hizmet takdir edilecek bir olay. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Başkan Ahmet Edip Uğur, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Yeşilbaş, Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak tarafından protokol imzalandı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı