Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı´dan Türk Dil Bayramı mesajı

Vali Yazıcı´dan Türk Dil Bayramı mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Yazıcı yayımladığı mesajında, Balıkesirli hemşerilerinin 26 Eylül Türk Dil Bayramını kutladı.
Vali Ersin Yazıcı, Türkçenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün talimatı ile kurulan Türk Dil Kurumu tarafından yapılan çalışmalarla yabancı dillerden arındırıldığını ve kurumun yayınladığı eser ve sözlüklerle kuşaktan kuşağa yaşatılmasının sağlandığını söyledi.
Türkçemize sahip çıkmanın bu milletin her bir ferdinin en başta gelen görevleri arasında olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bireylerin, yaşamları süresince, sağlıklı iletişim kurmalarında ve isteklerini en iyi bir şekilde ifade edebilmelerinde, dilin vazgeçilmez bir yeri bulunmaktadır. Bizi millet yapan değerlerin en başında gelenlerden biri de güzel dilimiz Türkçemizdir. Türk diline sahip çıkmak, onu geliştirmek ve zenginleştirmek herkesin görevidir." dedi.
Türkçenin dünyanın en eski ve kültür dillerinden olduğunu anımsatan Vali Yazıcı, "Millî Kültürümüzün ayrılmaz parçası olan ve Türk Milletinin tarih boyunca ürettiği tüm değerleri biçimlendiren ve gelişmesinde belirleyici rol oynayan Türk Dil Bayramı´nın 84. yıldönümü kutlu olsun." diyerek mesajına son verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli