Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı´dan şehit ailelerine bayram ziyareti

Vali Yazıcı´dan şehit ailelerine bayram ziyareti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bayramlaşma programları kapsamında şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bayramlaşma programları kapsamında şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.
Ziyaretlerinde şehit yakınları ile sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirterek, şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu söyledi.
Vali Yazıcı beraberindeki heyet ile birlikte; 13.09.1979 tarihinde Diyarbakır´da askeri uçağın düşmesi sonucunda şehit olan Abdullah Aynoğlu´nun Karesi ilçesinde ikamet eden ailesi,28.01.2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde terör örgütüyle girilen çatışma sonucunda Şehit olan Zekeriya Bilgen´in Karesi ilçesinde ikamet eden ailesi, 14.11.2002 yılında İstanbul ili Silivri ilçesinde Şehit olan Ali Zeybek´in Altıeylül ilçesinde ikamet eden ailesi, 2015 yılında Diyarbakır Lice yolunda PKK´nın yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Erbu Serpan´ın Karesi ilçesinde ikamet eden ailesi, 31.05.2017 tarihinde Şırnak´ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi´nden havalanan Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu Şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar´ın Karesi ilçesinde ikamet eden ailesini ziyaret ettiler.
Şehit ailelerinin acılarının millet olarak paylaşıldığını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, ?Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için çok değerli. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Bu insanlar bizim insanlarımız, şehit aileleri ile gazilerimizin sadece bir gün değil, her zaman için bizlerin ilgisine ve desteğine ihtiyacı var. Ay yıldızlı bayrağın al rengi solmasın diye canlarını feda eden vatan evlatlarımızın ruhları mübarek olsun. Şehit ailelerine ve gazilerimize şunu hatırlatmak istiyorum, sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz hangi sorununuz olursa olsun bütün kapılarımız sizler için açıktır." dedi.
Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Onlara çok şey borçluyuz. Onların bize emaneti olan bu millete, bu devlete, şehit yakınlarına, onların kardeşlerine, çocuklarına, anne babalarına sahip çıkmak da bizim devlet olarak en önemli görevlerimizden birisidir. Biliniz ki acılarınız hepimiz için aynıdır. Bu acıyı yürekten paylaştığımızı bilmenizi özellikle istiyorum. Bizler Şehitlerimizi Unutmadık! Unutturmayacağız! Ve Unutulmayacaklarını biliyoruz. Çünkü Türk Milleti ´Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez´ şeklinde gür sesle haykıran bir Millettir." dedi.
Şehitliğin en yüce makam olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Ailelerine gurur, Türk Milletine hayat veren yüce şehitlerimiz, yurdun dört bir yanındaki hatıralarıyla şanlı tarihimizin sayfalarına vatanseverliğin en güzide örneklerini yazdırdılar. Onların uğrunda can verdiği bu topraklar, akıttığı kanla vatan olmuştur. Hiçbir feragat, hiçbir vazgeçiş can kadar kıymetli olamaz. Ancak, vatan, millet, iman; can kadar, canan kadar sevilirse, İnsan kendinden vazgeçebilir. Millet için canını feda edebilir. Biz bir aileyiz. Balıkesir Valiliği her zaman yanınızdadır. Balıkesir Valisi her zaman yanınızdadır, hizmetkârınızdır. Bu büyük millet her zaman yanınızdadır, size minnettardır. Tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.? dedi.
Vali Ersin Yazıcı ile Bayan Yazıcı ve beraberindekilerin kendilerini Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getiren şehit yakınları, ziyaretleriyle kendilerinin yalnız hissetmediklerini ve sahiplenildiklerini belirterek, "Her zaman bizlerin yanımızda olduğunuzu biliyor ve hissediyoruz." dediler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli